Powerwolf – Hallgasd meg Alice Cooper feldolgozásukat

Fémforgács

Ma, február 4-én ünnepeli 75. születésnapját az amerikai rock legenda Alice Cooper, polgári nevén Vincent Damon Furnier. Egy kis múltidézőként: Alice zenei karrierje a ’60-as évek elején indult. 1964-ben alapította meg Earwings nevű első zenekarát, amit 1966-ban The Spiders-re, majd 1968-ban Nazz-ra változtatta zenekara nevét. 1969-ben vette fel, mind a zenekar, és mint ő maga is az Alice Cooper nevet. Azóta pályája töretlen, összesen 28 stúdióalbumot adott ki, legutóbbi a 2021-es Detroit Stories volt.

Az ő munkássága előtt tisztelegve, születésnapja alkalmára a német power metalos Powerwolf csapata legendásnak mondott, klasszikusnak számító Poison dalának feldolgozását készítette el. Elmondásuk szerint ragaszkodtak a dal eredeti szerkezetéhez. De erről beszéljenek ők:

Az évek során számos feldolgozást készítettünk, hogy tisztelegni tudjunk olyan művészek és együttesek előtt, akiket mi személyesen nagyra. Alice Coopernek sikerült egy időtlen klasszikust alkotnia a Poisonnal, és mi nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy a 75. születésnapját a saját verziónkkal ünnepeljük meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.