Mace Head – Jötün (2022)

ópiumbarlang

 

Gyors és nyers fantasy crust punk, black metalos vikingektől!

Ne aggódj, teljesen jól értelmezted a címet, ugyanis a Mace Head-et nagyjából így lehetne összefoglalni, talán még azzal egészíteném ki, hogy lelki szemeim előtt látom Sarumánt a tornya tetején állva discharge pólóban, ahogy ezeket a dalszövegeket üvölti a szélbe, ezzel okozva hólavinát a Caradhasi hágón akadályt állítva a Gyűrű Szövetsége elé. Abba hagytam…

Egy kis egyszerű szintis hangulat teremtő prüttyögéssel indul a lemez, amibe egyszercsak belép a gitár, rájön a dob és már a kutyát se érdekli a szinti, mert már várjuk, hogy mikor indul az igazi tombolda. Az első dal megalapozza azt az egészen érdekes hangulatot, mely utána az egész lemezen eluralkodik és anélkül csöppenünk egy klasszikus fantasy kalandba, hogy megkapnánk a velejáró kellemetlenségeket, itt csak crust lesz és black metal!

Minden esetre, ha bárki kérdezné, a bevezetőben leírtak alapján tudnám körül írni Jan "Sludged" Pospíšil (gitár, basszusgitár, dob, ének) és Vondluc (szöveg) projektjét. Aki szereti az ilyesféle vadulást és épp nincs mit hallgatnia, azoknak szívből ajánlom ezt a csodát.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) ópiumbarlang nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.