Big City – Januárban jön a negyedik album

Rockvilág.hu online rockmagazin

Sunwind Sails címmel január 20-án jelenik meg a norvég Big City negyedik nagylemeze. A zenekart eredetileg Daniel Olaisen gitáros és dalszerző indította útjára, miután nem tudott mit kezdeni a benne felgyülemlő gitárriffekkel. A koncepció a ’80-as évekre jellemző hard rock/dallamos metal vonal volt, a 2014-es Wintersleep, majd az azt követő Big City Life lemezeken ezt hozták is. Ekkor már az olasz Frontiers is felfigyelt rájuk, így harmadik nagylemezük, a Testify X már náluk jelent meg 2022. július 16-án. Ezen már Jørgen Bergersen volt a frontember, aki előtte a Rock The Night névre hallgató Europe-feldolgozászenekarral utánozta Joey Tempest hangját. Vele új impulzust kapott a banda, a január 20-án érkező Sunwind Sails pedig már a második közös „gyerekük”

A zenekar tagjai Daniel Olaisen gitáros (Blood Red Throne, Scariot), Frank Ørland gitáros (Scariot), Frank Nordeng Røe dobos (Withem, Maraton, Circus Maximus, Leprous), Miguel Pereira basszer (Withem) és Jørgen Bergersen énekes










Big City – Sunwind Sails
(Január 20 – Frontiers)

01. I’m Somebody
02. Sons Of Desire
03. Human Mind
04. Collin’s Looking For A Hideout
05. Diamond In The Rough
06. Now
07. After The Raid
08. Sunwind Sails
09. Silver Line
10. Sparks Of Eternity

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.