Öt év után 12 perces új dalt mutat a Ne Obliviscaris

Nuskull Magazin

Utoljára 2017-ben adott ki új albumot az ausztrál Ne Obliviscaris, de már célegyenesben van az epikus, blackes prog metalt játszó banda következő anyaga, ami március 24-én érkezik Exul címmel a Season of Mistnél. Most pedig itt az első előzetes szám, az Equus, aminek a 12 perce megint tele van hatalmas pillanatokkal, az utolsó harmada meg egy konstans libabőrözés úgy, ahogy van. A dalt az elmúlt évek ausztráliai bozóttüzei ihlették és azok áldozatainak emlékére íródott, és a zenekar külön kiemeli, hogy ez alatt nem csak az emberi áldozatokat értik, hanem azt a több millió állatot is, akik elpusztultak vagy legalábbis visszafordíthatatlanul tönkrement az élőhelyük. Az üzenetre és a drámaiságra pedig a dal videója is csak ráerősít.

Az új album a NeO utolsó lemeze lesz Dan Presland dobossal, aki az összes eddigi anyagukon játszott, és idén februárban lépett ki, hogy a civil munkájára és egyéb projektekre, köztük a Black Lava nevű zenekarára tudjon koncentrálni. Egyelőre nem tudni, hogy a Ne Obliviscarisban – akár a turnékon, akár állandó jelleggel – ki lép majd a helyébe.

A banda a napokban bejelentette a jövő évi európai lemezbemutató turnéját is, ami minket sajnos nem érint, a hozzánk legközelebbi állomás Bécs lesz május 31-én.

//www.youtube.com/watch?v=Bftqq_BqQHI

Fotó: Révész Patrik

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.