Deftones-feldolgozással zúzott szét egy könyvesboltot a The Callous Daoboys

Nuskull Magazin

Kétségkívül az év egyik legjobb felfedezése köthető számomra az atlantai The Callous Daoboys nevéhez. Nem csak azért, mert a nyolcfős (!) mathcore-kompánia hihetetlenül dinamikus, változatos és zúzós zenét tol, de alapvetően borzasztó jó humorral megáldott emberekről beszélhetünk, elég csak megnézni valamelyik videójukat. Szóval egyben van az egész, mint a maradék rakott kel.

A zenekar jelenleg épp a második lemeze, az amúgy szintén zseni Celebrity Therapist lemezbemutatóját vándoroltatja az ‘Államokban, és szinte magától értetődik, hogy ilyen weirdóknak néha becsúszhat egy-egy nem mindennapi koncerthelyszín is. Ez jelen esetben a knoxville-i lowercase books könyvesbolt (szigorúan kisbetűkkel, angolosoknak nem kell magyaráznom) volt december elsején, ahol a banda egy meglehetősen intim, mindössze 50 főre limitált bulit tolt.

A setlistbe aztán belecsempésztek egy Deftones-feldolgozást is, a My Own Summer (Shove It)-et, az alter-metalosok második lemezéről, a ’97-es Around the Furről. Ha már fur (vagyis prém), volt itt minden: furry fülek, hegedű, és még crowdsurfing is. Igen, egy antikváriumban, kb. két méterre a gyerekkönyv-szekciótól. A dalválasztás egyébként nem túl meglepő, lévén a banda nu-metalként aposztrofálja a zenéjét, olyan inspirációkat megjelölve, mint a Slipknot, a Korn, a Linkin Park és a System of a Down. Így meg aztán pláne autentikus volt Carsontól, az énekestől, hogy egy Adidas-melegítőszettben tolta végig a koncertet.

//www.youtube.com/watch?v=g_Su59JhsMY

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.