Blindead 23 – Towards the Dark – dal és klippremier

Fémforgács

A Blindead 23 egy új projekt, melyet a Behemoth és idén feloszlott Blindead soraiból ismert Mateusz „Havoc” Śmierzchalskit gitáros alapított. Mellé olyan kiváló zenészek csatlakoztak mint, Roger Öjersson (Katatonia, Tiamat), Patryk Zwoliński (ex-Blindead), Maciej Janas (Ketha), Vinicius Nunes és Paweł Jaroszewicz (Antigama, Obscure Sphinx, ex-Vader, ex-Decapitated). A projekt Towards the Dark címmel tette közzé első dalának hivatalos videóját, amely szövegében Mateusz öngyilkossági kísérletével és az azt követő, a felépüléshez és a józansághoz vezető hosszú folyamatával foglalkozik. Mindezt így foglalta össze:

Az elmúlt két esztendőben egy olyan öngyilkossági kísérletet követően, amelyet egy hosszú mániás epizód okozott, és amely súlyos kábítószer-fogyasztáshoz vezetett, próbáltam magam összerakni. A terápia, a józanság és a kezelés kombinációja hozott vissza az életbe mind személyes, mint kreatív szinten. A Towards the Dark a Katatoniából ismert Roger Öjerssonnal folytatott többórás telefonbeszélgetéseink alatt született meg, miközben a terápián és az elvonón voltam. Ő nagyon jó barátom és támaszom volt. Ekkor született meg az ötlet ehhez a zenekarhoz. Néhány hónappal később megírtuk egy album demóját, és most itt vagyunk, hogy bemutathatjuk nektek ennek az új művészi iránynak az első eredményét, amit Blindead 23-nek hívunk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.