Super Pink Moon – Egy furcsa öngyógyulási folyamat

Fémforgács

Az ukrán Somali Yacht Club gitáros – énekese. Ihor Pryshliak 2023. február 16-án adja ki Super Pink Moon nevű szólóprojektjének első lemezét. 10 dalos Iron Rain című lemezének zenei irányvonala nem sokban tér el anyazenekarának pszichedelikus / progresszív / shoegaze / stoner vonalaitól, csupán hangulatilag kapott élénkebb színeket a post és az indie rock hatásaitól. Első ízelítőjeként Doomscrolling dala hallgatható meg.

Ihor lemezével kapcsolatban az alábbiakat osztotta meg:

Minden dalszöveg a háborúról szóló és az önreflexió körül forog. Még mindig nehéz leírni az érzések furcsa keverékét. Néha rendkívül büszke vagy, sőt boldog is, de általában csak szomorúságot, fájdalmat és kétségbeesést érzel. Azt mondhatjuk, hogy „haver, te Ukrajna nyugati részén élsz”, ami viszonylag biztonságos hely. De a túlélési bűntudat állandóan üldöz, és nincs hová bújni. Ezenkívül nem lehet elbújni a rakéták elől, ami még baljósabb. Szóval fejlődnöm kellett. Most már sokkal jobban érzem magam, és ez a lemez egyfajta pillanatképe az „öngyógyulási” folyamatomnak. A győzelmünk után nem hiszem, hogy valaha újra meghallgatnám ezt a lemezt, túl sok benne az érzelem.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.