Enslaved – Új dal a hamarosan érkező albumról

Fémforgács

Új albummal készül a rajongóknak a progresszív viking/black metal egyik úttörője és legendája, az Enslaved. A Nuclear Blast fogja kiadni a szám szerint 16-ik albumukat, ami a Heimdal címet kapta. Jöttére március 3-án számítsatok, de addig se kell unatkozni. A most kiadásra került Congelia egy több mint 8 perces, a csapattól megszokott stílusú ls minőségű száma, amit érdemes többször is újrahallgatni.

“A norvég mitológia volt a köldökzsinórunk a miszticizmus és a filozófia birodalmaihoz, kapu az ezoterikus, túlvilági világokhoz – magyarázza a készülő album témáját a zenekar. – A mitológia egyik legmitikusabb alakja Heimdal, aki három évtizeden át rejtélyként kísértette gondolatainkat. Először az 1992-es Yggdrasill demónk Heimdallr című számának szövegeiben jelent meg, majd az évek során kisebb nagyobb szerepeket játszott a további mondanivalónkban. Ezúttal viszont úgy döntöttünk, hogy az egész albumot ennek a rejtélyes alaknak szenteljük. Mélyebbre és mélyebbre nyúltunk önmagunkban, mint valaha. A zenekar múltja, jelene és jövője találkozik ezekben a szerzeményekben, amelyek színtiszta ihletből születtek.” – olvasható közleményükben.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.