Szöveges videóként is elérhető Liptay Zoltán Tim ‘Ripper’ Owens-szel rögzített dala

Haverock Közösség

The Dragon’s Eye – Szöveges videóként is elérhető Liptay Zoltán Tim ‘Ripper’ Owens-szel rögzített másik dala

 

Liptay Zoltán, a Gépmadár zenekar vezetőjének, gitárosának október 21-én online megjelent Wizard of the Sun középlemezéről ezúttal a The Dragon’s Eye című dal került fel – szöveges videóként – a YouTube-ra, így az EP mindhárom tétele a videómegosztón is elérhető. Ahogy a már korábban bemutatott I Call Fire-ben, ebben a számban is Tim ‘Ripper’ Owens (ex-Yngwie Malmsteen, ex-Judas Priest, ex-Iced Earth, jelenleg KK’s Priest, The Three Tremors) énekel – Zoli zenésztársai Béres Gábor (dob), és Földi Albert (Hammond.)

 

 

Zoltan Liptay – The Dragon’s Eye (feat. Tim Ripper Owens) / lyric video:

Zoli a dal megszületéséről és a kooperációról:
“Igazából ez volt az a dal, ami úgy igazán elindította ezt a szólóprojektet, mert a Gépmadárral kicsit másabb zenét játszunk. Ugyanis ha ebből a ‘Sárkány’ című számból elvennéd a rockot, akkor egy egyszerű füstös blues / shuffle stílusú szerzemény ‘maradna’ belőle (számomra ez olyan, mint a ‘Long Live Rock n’ Roll’), így egy kicsit ki is lógott a repertoárunkból. Nekem viszont ez a műfaj is nagy kedvencem, így nem sokat gondolkoztam azon, hogy újra elővegyem, pláne, hogy anno már eleve angolul írtam hozzá szöveget, mert én mindig így dolgozom. Rippernek elküldtem a kész gépmadaras stúdiófelvételt, hogy meghallgassa, hogyan szól a dal, valamint az eredeti angol szöveget, és ezt énekelte fel a zenei alapokra. Annyit kérdezett csak, hogy milyen hangulata legyen az egésznek? Megbeszéltük, hogy egy kicsit karcosabb, dögösebb színt szeretnék, amolyan Dio módra, neki pedig ez is nagyon fekszik. Ez volt az első szám, amit megcsinált (ugye az ‘I Call Fire’ a második), és amikor először meghallottam, majdnem sírva fakadtam, hogy az egyik kedvenc énekesemtől hallom vissza a saját dalomat.”

Wizard of the Sun EP az online felületeken:
https://songwhip.com/zoltanliptay/wizard-of-the-sun

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.