Depeche Mode – Öt év után visszatérnek Budapestre

Öt év szünet után újra turnézni indul a Depeche Mode, melynek részeként Budapestet is érintik: 2023. július 28-án Dave Gahan, Martin Gore és rég bevált koncertzenekaruk, köztük a sajtótájékoztatón is megjelent Peter Gordeno és Christian Eigner a Puskás Arénában lép fel. A harmadik tagját, Andrew Fletchert májusban elvesztett zenekar tavaszra új albumot is megjelentet beszédes címmel: Memento Mori – ami magyarul annyit tesz: „Emlékezz a halálra!” A cím, bár könnyedén Fletch halálához köthető, valójában már hamarabb megvolt: Martin Gore ötlete volt.

Szakítva az edddigi hagyományokkal, a turné észak-amerikai koncertekkel kezdődik március 23-án, még a nyári európai stadionturné előtt. Utóbbi május 16-án indul. A Memento Mori a Depeche Mode tizenkilencedik turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi fellépéssorozata, a 2017-2018-as Global Spirit volt az addigi leghosszabb turnéja, a banda több mint 3 millió rajongó előtt játszott 130 fellépés során Európa-szerte és Észak-Amerikában, amivel az év egyik legnagyobb bevételt hozó turnéját produkálták. A Memento Mori a Depeche Mode tizenötödik stúdióalbumaként jelenik meg jövő tavasszal.

A formáció 1985-ben koncertezett először Magyarországon (akkor a fővárosi Volán-pályán léptek fel), legutóbb 2018-ban a soproni VOLT Fesztiválon játszottak hazánkban, amely a brit csapat első magyarországi fesztiválkoncertje volt a korábbi stadion- és arénafellépések után.

A július 28-ai budapesti koncertre jegyeket elsőként a regisztrált Live Nation tagok tudnak vásárolni 2022. október 6-án 10 órától. A teljes körű jegyértékesítés október 7-én 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon. A koncertre a normál belépők mellett különböző VIP csomagok is megvásárolhatók.
Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.