Haavard – Kapocs a folklór ihletésű norvég zene a black metal között

November 11-én érkezik Håvard Jørgensen, más néven Lemarchand, dalszerző, gitáros, énekes új sötét hangulatú akusztikus folk projektjének Haavard debütáló albuma. A korábban Satyricon és az Ulver gitárosaként is ismert zenész új szólóprojektje kapcsán elmondta:

A Haavard-t sokéves tapasztalat szülte. Az egész kompozíció egy sötét akusztikus utazásra hív a sötét skandináv zene lüktetően dallamos szívébe. Ez az album a hiányzó láncszem a folklór ihletésű norvég zene és annak modern értelmezése, valamint a black metal között. És bár paradox fordulattal, hogy ez utóbbi úgy tűnik, nincs jelen ezen az albumon. De az biztos…. a szépség könnyen becsap mindannyiunkat.”

A lemezen számos vendégzenész szerepel majd. Íme, néhány név a sok közül: Kristoffer „Garm” Rygg, Torgeir Waldemar, Anders Møller, Tore Ylwizake, Ole-Henrik Moe, Evan Runge. A 13 tételes anyagról Niende Mars és Printemps dalai máris meghallgathatóak.

Haavard – Haavard

(Prophecy Productions)

1. Printemps
2. Heartwood
3. Oberon
4. The Chase
5. Snøhetta
6. Emmanuelle
7. Eastwood
8. Niende Mars
9. Kveldssang Ii
10. Sørgemarsj
11. Mot Soleglad (Feat. Kris/Ulver)
12. Myrull
13. Athena

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.