A The Black Dahlia Murder folytatja, Brian Eschbach gitáros lesz az új énekes ők

Nuskull Magazin

Hiába tűnt innen nézve szinte biztosnak, hogy Trevor Strnad májusi halálával a The Black Dahlia Murdernek vége lesz, a death metal-banda most bejelentette, hogy nem oszlanak fel. Ehelyett Brian Eschbach ritmusgitáros veszi át a frontemberi szerepet, aki Trevorral együtt a zenekar egyik alapítója volt 2001-ben, és azóta napjainkig a fő dalszerző is. Esbach a vokálozás mellett már nem fog pengetni, így a helyére Ryan Knight jön vissza, aki 2009 és 2016 között volt a zenekar szólógitárosa.

Eschbach a Decibel magazinnak beszélt arról, miért és hogyan döntött a banda a folytatás mellett:

Hosszú napokon át gondolkodtunk olyanokon, hogy “itt a vége?” Egyikünk sem akarta, hogy vége legyen. Úgy érezzük, még rengeteg tennivalónk van. Tudom, hogy Trevor folytatná a bandát, ha én fordultam volna le valami mély, sötét útra, és nem lennék itt. Ez az egész nagyobb nálunk. Amikor végre elkezdtünk beszélni erről, arra jutottunk, hogy építsük újra az egészet belülről, és kérdezzük meg Ryant, nem akar-e visszatérni. Én meg teszek egy próbát a vokálokkal, aztán meglátjuk. Nem tudok kiállni és utánozni Trevort vagy a hangját. Én csak annyit tudok, hogy megpróbálom előadni a The Black Dahlia Murder zenéjét a kellő tisztelettel, a lehető leghitelesebben. És többet hallottam, hogy Trevor ezt hogy csinálta, mint bárki más élő ember.

Ehhez a zenekar másik gitárosa, Brandon Ellis hozzátette:

A kezdetektől fogva Brian ennek a zenekarnak az elnöke és agya. Ő a vezetőnk. Az az egyetlen lehetőség, hogy ő legyen a zenekar arca és frontembere. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy létezik egy ilyen út, ami járhatónak tűnik. Mert ha nem folytatnánk a zenekart, akkor az összes zene, az összes dal, minden, amin Trevorral 21 éven keresztül dolgoztunk, elveszne. Erről szó sem lehetett. Ez az egyetlen olyan módja a folytatásnak, ami hiteles, tiszteletteljes és őszinte. Itt van öt arc, akik mindannyian benne vannak vagy voltak már a The Black Dahlia Murderben. Az egész bolygón senki más nem ismeri úgy ezt a zenekart, mint Brian.

Knight is megszólalt a visszatéréséről:

Életem legjobb időszaka volt az, amit ezzel a zenekarral töltöttem. Mióta kiléptem, rengeteg időm volt átgondolni a dolgokat, és mindig úgy éreztem, hogy a BDM-ben tudom a legjobban hasznosítani az időmet. Sokat gondoltam a zenekarra, amíg nem voltam benne, és rájöttem, hogy mennyire értékes egy zenekar ez. Kicsit úgy érzem, hogy amikor kiszálltam, azzal elszalasztottam néhány lehetőséget, úgyhogy most jó érzés újra itt lenni. Körbeértek a dolgok.

A banda október 28-án Detroitban tartja meg a visszatérő koncertjét, ami egyben a hivatalos Trevor Strnad emlékkoncert is lesz. Jövőre pedig további turnézás és új zenék is jöhetnek.

//www.youtube.com/watch?v=QQ8qNqMGZFA

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.