Richard Marx – Négy különböző stílusban írta meg új albumának dalait a soft rock/AOR-vonalon erős előadó

Rockvilág.hu online rockmagazin

Songwriter címmel szeptember 30-án jelenik meg a soft rock/AOR-vonalon erős, multihangszeres énekes/dalszerző Richard Marx új nagylemeze. A korong érdekessége, hogy főhősünk négy különböző stílusban írta meg új albumának dalait. Pop-, rock- és countryszámokat, illetve balladákat írt a Songwriterre, és ehhez olyan nevek voltak segítségére, mint Burt Bacharach, Keith Urban, az Evanescence-ből ismert David Hodges, illetve két fia, Lucas és Jesse.
Richard Marx zenészek családjából származik. Fiatal korából ki volt téve a zene világának. Apjától, aki jingle művész volt, és édesanyjától, énekesétől eltekintve, olyan nagyszerű zenei művészek befolyásolták őt, mint Elvis Presley és Sam Cooke. Karrierjét édesapjaként kezdte az apja által írt dzsingekkel kapcsolatban. Később híres szólóművészek, mint például Lionel Richie és Kenny Rogers támogató énekesként dolgozott. Több mint 30 millió albumot adott el, és mindeddig 17 kislemezét az USA toplistájának rangsorába helyezték, és továbbra is a fő közvetítés a pop és a felnőttkori rádióban.
Közismert ballada stílusú dalai miatt, de ugyanolyan jók a klasszikus rockok előállításában. Amellett, hogy sikeres szólóénekes és dalszerző volt, olyan népszerű zeneszámokat is készített, mint például a „This I Promise You” és a „Dance With My Apu” más művészek számára. Csodálatos produkcióiért elnyerte a Grammy díjat. Nagyszerű jótékonysági szakember, aki jótékonysági szervezeteknek adományoz, amelyek segítenek a rákos betegek és a tehetetlen gyermekek számára. Segített éves koncertek szervezésében pénzeszközök összegyűjtésében a Cisztás Fibrózis Alapítvány számára, amely a cisztás fibrózis gyógyítására irányuló kutatásban dolgozik. A zene iránti nagy érdeklődés mellett elhatározta, hogy zenei ösztöndíjat kínál.
Richard Marx – Songwriter
(Szeptember 30 – BMG)

POP
01. Same Heartbreak Different Day (Richard Marx/Lucas Marx, Michael Jade)
02. Believe in Me (Richard Marx/Lucas Marx)
03. Anything (Richard Marx/Bruce Weigner)
04. Moscow Calling (Richard Marx)
05. Only A Memory (Richard Marx/Adam Messinger)

ROCK
06. Shame on You (Richard Marx/Jesse Marx)
07. Just Go (Richard Marx)
08. My Love, My Enemy (Richard Marx/Matt Scannell)
09. One More Yesterday (Richard Marx/Chris Daughtry/Jason Wade)
10. We Are Not Alone (Richard Marx/Jesse Marx)

COUNTRY
11. Everything I’ve Got (Richard Marx)
12. One Day Longer (Richard Marx/Keith Urban)
13. Breaking My Heart (Richard Marx/Darius Rucker/David Hodges)
14. Misery Loves Company (Richard Marx/Lucas Marx/Bruce Weigner)
15. We Had It All (Richard Marx/Randy Hauser/Brice Long)

BALLADS
16. Always (Richard Marx/Burt Bacharach)
17. Still in My Heart (Richard Marx/Richard Page)
18. As If We’ll Never Love Again (Richard Marx/Gary Burr)
19. Never After (Richard Marx/Topher Brown)
20. Maybe (Richard Marx)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.