Riffek és dallamok pénteken a Jászain

Rockvilág.hu online rockmagazin

Szeptember 9. egy igen érdekes és izgalmas este lesz az underground rock-metált kedvelők számára a budapesti RIFF Klubban. A három fellépő nem csak hírből ismeri egymást, hanem közös múltjuk is van, ráadásul a nemek eloszlása is majdnem egységes lesz. Írhatnánk, hogy fiúk vs. lányok, de ez nem fedné teljesen a valóságot, főleg, hogy nem egymás ellen, hanem együtt muzsikálás fog történni. Nincs fő- és előzenekar, szimplán csak a Buttercup, a Kill Me Twice és a PLEBS fogják boldogítani a nagyérdeműt.

Az estét a Buttercup nyitja. Nevük ismerősen csenghet azoknak, akik még a régi szép időkben követték a honi zenetévék rock-metál tematikájú műsorait. A csak csajokból álló formáció bejárta anno a fesztiválokat stoner elemeket tartalmazó, néhol metálba átcsapó zenéjével, és a klubéletből is bőven kivették részüket. A hölgyek több éves szünet után ismét elkezdtek feltűnni az underground életben, ha nem is olyan rendszerességgel, mint régen, azonban mostani fellépésük kuriózumát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy utoljára több mint egy éve láthattuk őket élőben. Érdekesség még, hogy Jutasi Szandra basszusgitáros és Máté Évi gitáros a Buttercup-mentes időszakban közös zenekarban, a Powertripben tolta Harsányi „Hari” Péterrel, aki jelenleg a Kill Me Twice sorait erősíti, dob helyett basszgitáros pozícióban.
Az est következő résztvevője a már említett Kill Me Twice, akik egy jóval frissebb formáció. Kezdetben, 2019-ben még akusztikus duóként rajtoltak, azonban 2021-re teljes felállású zenekarrá nőtték ki magukat. A női frontos banda folyamatosan dolgozik új dalain, melyek egyszerre ötvözik a modernebb és a tradicionálisabb metál vonalat, kiegészítve a tagok különböző zenei perverziójával. A friss formáció első, idén februárban kiadott száma, a Let Me In ráadásul egy olyan ember kooperálásával készült, mint Bokodi Bálint, aki megannyi produkció (a teljesség igénye nélkül például Soulocracy, Sosevolt, Diabolus in Musica) gerincét képezi hangjával, így kiegészítve Hargitai Emma dallamait.
Utoljára, de nem utolsó sorban pedig a PLEBS lép színpadra, akik egyenesen Szolnokról érkeznek. A szintén 2019-ben alakult kan trió zenéjét ismét a régi és modern idők fémzenéje képezi, kiegészülve némi elektronikával. Habár muzsikájuk énekcentrikus, a keményebb vonalú üvöltés se marad el produkciójukban. Hátuk mögött egy kis- és egy nagylemezzel, részt vettek az Analog Music Hall tehetségkutatóján, ahol a „konkurens” Kill Me Twice-szal voltak versenyben, az adott fordulót közösen megnyerve, menet közben segítve egymást. Ha mindez még nem lenne elég, elmondásuk alapján „a világ olyan jóképú dobos fiút még nem szexualizált, mint aki náluk van.”
Nos, ez várható pénteken a RIFF-ben: kemény muzsika, csini fiúk, tökös csajok. Mi kell még? Hideg sör, unicum, citromkarikás vodka, és persze Ti, kedves nagyérdemű!

2022. 09. 09. péntek, RIFF Budapest

(1137 Budapest, Szent István krt. 2.)

PLEBS / Kill Me Twice / Buttercup

Esemény: https://www.facebook.com/events/556456389527111

Jegyek a helyszínen kaphatók 2.500 Ft-ért.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.