Atheist – Elmarad a turné, így Budapestre sem jönnek

A floridai Atheist széles körben úgy ismert, mint a technical death metal egyik legkorábbi, legfontosabb zászlóvivője, és hatalmas hatással volt a mai színtér legnagyobb technikásabb extrém zenekarainak zenéjére. Az 1988-ban Steve Flynn és Kelly Shaefer alapította banda hamar a technical és a progressive metal legnagyobbjai lettek, zenéjükben a jazz, fusion, és latin amerikai zenét keverték a jóöreg beton-erős death metallal. Agyafúrt, komplex szerkezetű, komoly technikai tudást igénylő, ugyanakkor ezzel együtt is kifejezetten magas fordulatszámon pörgő, agresszív dalokat írtak; az első aktív korszakukban megjelent három albumuk – Piece of Time (1990), Unquestionable Presence (1991), Elements (1993) – pedig mai napig alapműnek számít a műfaj kedvelői között.

A tervek szerint a zenekar 2022 szeptemberében végre visszatért volna Európába, ráadásul éppen Budapest lett volna az első állomás (Barba Negra), ám a bulire egyelőre sajnos várnunk kell.

„Rajtunk kívül álló, előre nem látható nehézségek miatt az Atheist kénytelen elhalasztani európai headliner turnéját. Az ügynökünkkel és a menedzsmenttel közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy ezt elkerüljük. Mindazonáltal a turnét elhalasztjuk és minden érintettel keményen fogunk azon dolgozni, hogy újra elhozhassuk zenénket a rajongóknak Európában. Mindannyian elég régóta vártatok, most arra kérünk, hogy egy picit legyetek még türelmesek!” – Kelly Shaefer, Atheist

A turné várhatóan a jövő év elején kerül pótlásra. Amennyiben jegyvisszaváltással szeretnétek élni, úgy kérjük a ROCK1-től kapott e-mailre válaszolva tegyétek azt meg!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.