Budapest Beer Week 2022 – Remek bandákkal lesz Afterparty is

Rockvilág.hu online rockmagazin

A Budapest Beer Week egyik legfőbb különlegessége – amellett, hogy a régióban egyedülálló módon idézi meg a nemzetközi korlátlan kóstolós fesztiválok hangulatát – mindig is a zenei rész volt. Az idelátogató vendégek ugyanis egy komplett zenei fesztivált is kapnak a belépőjükért, vagyis a hat órás sörös rész után mindenki hivatalos az ugyancsak a Dürer Kertben megtartott afterpartyra is, ahol főleg a hazai underground képviselői mutatják meg azt, hogy nem csak sörben erős Budapest.

A héten kerültek bejelentésre a Budapest Beer Week idei fellépői és megindult a jegyvásárlás is külön a BPBW Afterpartyra:

Szeptember 9.
Extreme Blues Dog
Solkym
Vodka for Kids
Grizzly
Gyilkos
Wasted Struggle
Vanis

Szeptember 10.
Feed the Mogul
dUNA
Oaken
Sonya
HEGY
Deli Soma

Szeptember 11.
Ati Edge & The Shadowbirds
Aron’s Land Cargo Co.
Mezumm

Az elszállósabb Oaken, a brazil egyszemélyes zenekar Extreme Blues Dog, a bestiális metál Wasted Struggle, a hihetetlen energiájú punk-hardcore Vodka For Kids, vagy a már-már szupergroup Mezumm kiemelése persze kicsit igazságtalan, a sörökhöz és sörfőzdékhez hasonlóan itt is szigorúan szakmai szempontok érvényesültek, de a lényeg, hogy a sörön túl tényleg főszereplő a zene is. Már a kóstolók alatt elkezdenek a selectorok és az első zenekarok játszani, hogy éjfél előtt nehogy bárkinek eszébe jusson elhagyni a Dürer Kertet. A zenei fesztivál rész már önmagában is megállná a helyét, így külön jegytípusokkal ez a nagyvonalúan csak ‘afterparty’-nak nevezett eseménysorozat is látogatható, de a különleges sörök élvezetéről este nyolc után sem kell lemondani, a szervezők gondolnak azokra is, akiknek a hat órás korlátlan sörözés ne lenne elég.

“Bár sörfesztivál vagyunk, eddig mégiscsak a teltházas Black Tusk koncert volt – legalábbis Marci és számomra biztosan – a koronázási ceremónia a 2019-es BPBW-n, Gazsikát és a Cudi Purci Bookingot innen is karoljuk a segítségért. A rangos sörfőzdéket tekintve bár még mindig látunk megugorható új szinteket, már az első évben is sikerült tényleg világsztárokat elhozni. Az a felismerés viszont a Black Tusk koncert alatt jött el, hogy az eredeti koncepciónk – sör+koncertek, ami talán a legeredetibb ötletünk a hasonló nemzetközi fesztiválokhoz képest – tényleg működik.” – Rebák Tibor a Budapest Beer Week szakmai kurátora.

Szeptember 9-10-én minden sörös szempár Budapestre szegeződik, a sörfőzők személyesen érkeznek a Duna partján fekvő Dürer Kertbe, hogy rock’n’roll és metál zenekarok gyűrűjében korlátlanul csapolják a közösen kiválasztott sörritkaságokat. A fesztivált megelőző napokban is tele lesz a főváros sörös és szakmai eseményekkel, és persze szeptember 11-én morzsapartival zárul a hét. A szervezők 3000 embert várnak a régió legnagyobb kraft sörös eseményére, a jegyek több mint 2/3-a elővételben már elkelt!

Facebook-esemény

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.