Esperfall – Plato’s Cave – új klip a bemutatkozó lemezről

Fémforgács

Az áprilisi Hammerworld mellékleteként jelent meg a budapesti power/melodic death metal zenekar első nagylemeze, amely a Children of Bodom, Arch Enemy, Epica és a korai Nightwish kedvelőinek egyaránt ajánlott. Az északi metal vonal dallamos és sokszínű, mégis sötét és feszes elemeivel átitatott dalokat a tiszta és hörgős női ének kombinációja teszi még izgalmasabbá. Az Act I – Origins in Darkness lemezről most megnézhető a Plato’s Cave dalhoz készült videóklip, amihez a bandatagok az alábbiakat fűzték:

Sima Nóra énekesnő szavaival:
Ehhez a számhoz az inspirációt a Platón féle barlanghasonlat adta. Ez a teória felvázolja, hogy a saját észlelésünk mennyire eltérhet a valóságtól és hogy milyen könnyen kerülhetünk kitaszított helyzetbe pusztán azért, mert az addigi tapasztalataink alapján másképp reagálunk a minket ért ingerekre. Ez a dal ezt adja át a saját értelmezésünkben, azt  amit a saját életünkben nekünk ez a gondolatmenet jelent. Ez az idea napjainkban egyre inkább releváns, hiszen egyre több szabadabb gondolkodású ember dönt úgy, hogy a régi mintákat elhagyva másképp élnek miközben valóban elindul bennük az ébredés folyamata és hirtelen meglátják a toxikus, mesterséges környezetet és viselkedésmintákat amit a társadalmunk elvár vagy normálisnak tart. Ez a dal azoknak, illetve azokért szól akik el mernek rugaszkodni a megszokott gondolkodásmódtól és vállalják a nehézségeket, amik ezzel a spirituális megközelítéssel járnak.

Pécz Attila dobos szavaival:
Ehhez a dalhoz egy kifejezetten ősi, elementáris képi világot és hangulatot képzeltünk el, így a klipet az éjszaka közepén a szabadban forgattuk. A tűz és az vaksötét kontrasztja még többet ad a misztikus hangulathoz és szépen kapcsolódik a témához amiről a szöveg szól. A forgatás meglehetősen intenzív volt és kénytelenek voltunk rekordidő alatt abszolválni, mivel az egyre gyakoribb mennydörgések folyamatosan emlékeztettek rá, hogy már nincs sok időnk hogy minket is elérjen a közeledő vihar… A klipben látható jó néhány villámcsapás nem utómunka eredménye, hanem teljes mértékben valódi!

A videoklip a [S]SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag a Denevér Sound Studio-ban készült. A lemezről készült kritikánk/ajánlónk az alábbi linken olvasható.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.