Age of Athena

Ladies in Rock

Szimfonikus/progresszív metal Kanadából.

Az Age of Athena létrejötte 2016 végére tehető, amikor Zachary Sabean és Nathan Gross megismerkedett egymással a Nyugat-Ontariói Egyetem zenei karán. Hamar el is kezdtek közösen zenélni, ötvözve Zachary metalcore és Nathan szimfonikus metal iránti szeretetét. A dinamikus duóhoz 2017-ben csatlakozott Helen Illumina és Michael Johnson, ekkor született meg a projekt neve is.
2017 végén már letudták első fellépéseiket, majd számos koncert és feldolgozásdalok után 2019-ben kezdett a zenekar komolyabban fókuszálni saját stílusuk kialakítására. Meglévő anyagaikat átdolgozták, új dalokkal egészítve ki őket, és összeállt debütáló albumuk. A kirobbanó koronavírus járvány miatt ők is szünetre kényszerültek, végül 2021. december 17-én megjelent bemutatkozó nagylemezük Gate to Oblivion címmel.

Tagok:
Helen Illumina – ének
Zachary Sabean – gitár, vokál
Nathan Gross – billentyű
Michael Johnson – dob

Facebook: https://www.facebook.com/ageofathena

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.