Salve: elsöprő dallal vezeti fel új albumát a black metalos Gaerea

Ahhoz képest, hogy csak 2016-ban alakult, már harmadik nagylemezének kiadására készül a portugál Gaerea. A maszkos blackerek életművének legújabb fejezete Mirage címmel és a maga kilenc dalával szeptember 23-án érkezik majd a Season of Mistnél. A lemez két évvel követi elődjét, a nagy sikerű Limbót (aminek az albumstreamjét konkrétan mozdulatlanul ülte/állta végig a tagság). Az új anyag stúdiómunkáiért Miguel Tereso, a Demigod Recordings (Analepsy, Organectomy, Waking the Cadaver) feje felelt.

Az anonim banda már be is mutatta a lemez első ízelítőjét, ami a Salve címet viseli. A zenekar úgy írta körbe a dalt, mint gyötrelmes utazás az örvény mélyébe, egy égő hintó, amely a mentális katarzis felé tart, illetve vérző holttestekben csapdába esett, végtelenül fulladozó suttogás. Magyarán olyan black metalos. A dalhoz klip is készült, ami sima imidzsvideó, de legalább baromira jól működnek a sötét, a vörös és az arany árnyalatok váltakozásai. Odalent meg is csodálható az öt és fél perces opusz, előtte pedig még egy dallistát is bedobunk:

  1. Memoir
  2. Salve
  3. Deluge
  4. Arson
  5. Ebb
  6. Mirage
  7. Mantle
  8. Laude
  9. Dormant (Bonus track)

//www.youtube.com/watch?v=kIAoJxmRFQc

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.