Ashtoreth – Pogány doom kultusz

Hamarosan érkezik a brazil atmoszférikus pogány doom / okkult rocker Ashtoreth debütáló albuma. Bruxólico címre keresztelt lemezük egy trilógia kezdete, amely a szent nőiség három arcán – három felvonásán: a fiatal szűzen, az anyán és az öregasszonyon alapszik.

Dalszövegeikben a boszorkányság gyökereiből fakadó pogány istentiszteleti szertartásra hívnak, melyek Franklin Cascaes folklorista meséiből merítették. A trilógia első fejezete a Bruxólico, ami utazás és egyben megérkezés az elmúlt korok atavisztikus emlékéhez. A mű a költői sátánizmust, a matriarchátus kultuszát és az ősi hagyományok hatását tárja elénk. Jó utazás…

Kedvcsinálóként Lua Errante daluk videóját nézhetitek meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.