Zene nélkül – Karthago dalpremier!

Haverock Közösség

Megjelent június 17.-én a Kathago zenekar új lemeze, Máté Péter in Rock címmel. Ez az album 12+1 számot foglal magába, ezek pedig mind Máté Péter örökzöld slágerei átdolgozva. A Zene nélkül c. szám pedig egy dalszöveges videót is kapott. Alább meg tudjátok nézni.

Munkásságuk elismeréseként a zenekar tavaly Máté Péter díjat kapott – az átvétel után Szigeti Ferenc zenekarvezető fejében született meg az ötlet, hogy egy teljes albumnyi dalt dolgoznának fel Máté Péter életműve és munkássága tiszteletére. A díj egyébként csak az utolsó löket volt – 1979-ben a Karthago közösen dolgozott két, Máté Péter jegyezte LP-n, együtt vettek részt különböző zenés tévéműsorok felvételein, pár évvel később pedig őt kérték fel a Requiem című daluk nagyzenekari áthangszerelésére – amivel aztán meg is nyerték az 1983-as villachi Nemzetközi Táncdalfesztivált –, így nem csak munka- hanem baráti kapcsolat is kialakult közöttük az évek során, ezáltal sokkal személyesebbé téve a mostani megmozdulást.

A 43 éve változatlan felállásban – Takáts Tamás (ének), Szigeti Ferenc (gitár, ének), Kiss Zoltán Zéro (basszusgitár, ének), Gidófalvy Attila (billentyűk, ének), és Kocsándi Miklós (dobok, ének) – működő hard rock/westcoast zenekar a legnagyobb tisztelettel nyúlt Máté Péter kiválasztott dalaihoz, dallam- és szöveghűen, viszont vérbeli „karthagosra” hangszerelt verzióban rögzítette ezeket. A felvételeket a Green Stúdióban készültek, ahol a munkálatok során dinamikus, modern megszólalást kaptak a bő négy évtizeddel ezelőtt megkomponált szerzemények friss változatai.

A CD egy magazinnal együtt csomagolva jelent meg – ez egy 24 oldalas újság, amelyben exkluzív interjúkat, posztereket, illetve lemezajánlót foglal magába.

Dallista:
01. Zene nélkül
02. Hazám
03. Éjszakák és nappalok
04. Most élsz
05. Ez majdnem szerelem volt
06. Otthonom a nagyvilág
07. Szülői ház
08. Egy darabot a szívemből
09. Ott állsz az út végén
10. Minden szónál többet ér
11. Elmegyek
12. Azért vannak a jóbarátok
13. Emlékezz rám

Kövessétek itt a zenekart:
Facebook: KARTHAGO együttes
Weboldal: Karthago
YouTube: H-Music Hungary

Minket pedig itt tudtok követni:
Instagram: @haverockkozosseg
Facebook: Haverock Közösség

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.