Aptera – Katartikus old-school metal

Fémforgács

A berlini székhelyű, ám tagjait tekintve nemzetközi heavy metalos Aptera június 17-én, a Ripple Music gondozásában adta ki You Can’t Bury What Still Burns című debütáló lemezét. A görög mitológiában Aptera volt a szirének és a múzsák közötti csata helyszíne, ahol a szirének elvesztették szárnyaikat és a tengerbe vetették őket. A szó jelentése: szárnyatlan.

A banda zenéjében a ’70-es évek rockja, a ’80-as évek metalja és a kortárs heavy/doom, tharsh, punk erőteljes lendületét ötvözi maga szónikus hangulatú világában.

Nálunk megtalálható a Motörhead stílusú speed-őunk, a Sabbath-stílusú riffek és a Venom-szerű gonoszság és mindaz a katartikus élmény, amit az old-school metal ütős hangzása adhat.” – írják közleményükben.

Kedvcsinálóként itt van három daluk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.