A Red Swamp nyerte meg a magyar Wacken Metal Battle-t

Mint ahogy arról már áprilisban is beszámoltunk, két év kihagyás után idén újra megrendezték a Wacken Metal Battle Hungary zenekarversenyt, melynek győzte képviselheti hazánkat a német Wacken Open Air fesztiválon. A június 12-én a Barba Negrában tartott döntőt a tíz bejutott banda közül végül a 2020-as, csak online megrendezett Metal Battle Extra megnyerésével kvalifikáló Red Swamp nyerte meg a fődíjat, így ők utazhatnak augusztusban Németországba a világ legnagyobb metalfesztiváljára. A stoner metalos srácok a leendő bulin majd tovább küzdenek másik huszonkilenc ország legjobb zenekarával a W:O:A fődíjáért. Innen is gratula a srácoknak, megérdemelték a győzelmet!

A zenekar így kommentálta az örömhírt:

Hatalmas öröm számunkra ez a lehetőség, nagyon régen készülünk arra, hogy nagy, nemzetközi színtéren is bemutatkozhassunk, így a Wacken: Open Air fesztiválnál jobb alkalmunk talán nem is lesz, hogy rengeteg embernek elvigyük a szmókermetált – mondja Kovács Greg énekes. – Nagyon köszönjük a WMBH hazai szervezőinek a színvonalas verseny lebonyolítását és hatalmas tisztelet jár az összes fellépő bandának, nagyon erős volt idén a mezőny, valamint a már kora délutántól aktív közönségnek. Mindenképp muszáj kiemelni a rajongóinkat, barátainkat is, mert az ő támogatásuk nélkül sehol sem lennénk. Nagyon hálásak vagyunk és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb formában szántsuk fel a wackeni színpadot! Szmóóók!

A srácokat még a wackeni kiruccanás előtt, július 22-én a debreceni Campus fesztiválon lehet megnézni legközelebb.

//www.youtube.com/watch?v=YcYaVk-85cc

Fotó: Pucher Adrienn

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.