Balatoni feldolgozáslemezt dobott a Kies

Nuskull Magazin

Bár a meteorológiai nyár kezdete még három hétre van, az embernél ösztönös reakció, hogy amint beköszönt június első napja, automatikusan ráhangolódunk a lazításra, bulizásra, strandolásra – kinek mi ugyebár. Ezt az érzést kívánja átadni legújabb meglepetés-dalcsokrával a Kies. Azért használom ezt a jelzőt, mivel bár a zenekar háromszámos EP-ként hivatkozik az egyszerűen csak Balaton címet viselő kiadványra, itt tulajdonképpen három feldolgozást kapunk a magyar trash pop és retró nosztalgikus, kultikus vagy néha inkább kínos szegmenseiből.

A srácok sorban a 4F Club Balatoni lázát (1996), a KFT Balatoni nyarát (1986) és V Zolika Balatonját (2013) értelmezték újra a saját punk rockos stílusukban. De itt még nem áll meg a sztori, ugyanis mindegyik dal kapott klipet is, amik az eredeti mozgóképekre reflektálnak. A videókat Bodnár Dávid készítette, a dalok pedig a banda új dobosánál, Botlik Matyinál kerültek rögzítésre a Grenma Studioban. Én itt halkan megjegyezném, hogy a Balatoni láz cover egy óriási Fat Lip-sztilóval operál, illetve még valahova bebiggyesztettem volna sample-nek Kozsó pár évvel ezelőtti delfines megmenését. Szó, mi szó, ha jön a nyár és indulnak a (házi)bulik, mi is szívesebben rakjuk majd be a lejátszóba ezeket a dalokat, mint az eredetieket.

//www.youtube.com/watch?v=PrmtAbEabF4

//www.youtube.com/watch?v=Hx43bIKFOUk

//www.youtube.com/watch?v=FfIWG_nn6og

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.