King Gizzard and the Lizard Wizard – Itt van a 20. lemezük

Omnium Gatherum címmel megjelent a psychedelic/alter/stoner King Gizzard & The Lizard Wizard 20. nagylemeze. Az ausztrál banda 2010-es megalakulása óta a műfaj egyik meghatározó alakja. Az eredetileg kiadatlan dalok gyűjteményének tervezett albumra 16 vadonatúj dal született, amiket a bezárások után első ízben teljes legénységgel rögzítettek.

Ez a lemez több szempontból is jelentős. Jelentős mert a 20. lemezünk. Jelentős, mert ez volt az első alkalom, hogy mind a hat gizzard összejött a rendkívül hosszú ideig tartó bezárás után. Jelentős, mert ez a valaha kiadott leghosszabb stúdiófelvételük. Jelentős, mert (szerintem) megváltoztatta a zeneírási és rögzítési hozzáállásunkat.” – nyilatkozta Stu Mackenzie a banda énekes, gitáros, alapítója.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.