Clutch – Az ereidben egy torzítópedál pumpál

A pandémia alatt terjedő egyik álhír ihlette a marylandi stoner/blues/hard rocker Clutch új dalát és annak videóját. Red Alert (Boss Metal Zone) című dalukat a neten terjengő, állítólag a COVID oltással együtt a szervezetbe kerülő 5G chipet ábrázoló rajza ihlette, amiről kiderült, hogy az nem más, mint egy Boss Metal Zone torzítópedál áramköri rajza. Minderről Neil Fallon énekes így mesélt:

2021 elején hallottam róla, hogy a Boss Metal Zone pedál áramköri rajzát használják “bizonyítékként” arra, hogy a Covid-19 vakcinában van egy olyan elektromos alkatrész, ami az 5G mobilhálózatokkal kommunikál. Nyilván az egész egy hülyeség volt. Úgy hangzott, mint valami Philip K. Dick-történet. Nem akartam konkrétan a Covid-19 vakcinákról írni egy dalt, így inkább a Philip K. Dick-es megközelítést választottam (megint). Eszembe jutott az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? regény (főleg a replikánsok, mint annak megtestesítői, hogy mi valódi és mi nem valódi, vagy hogy van-e egyáltalán különbség). A videó nem is titkolja, hogy egy tisztelgés akar lenni Philip K. Dick előtt, és egy olyan jövőben játszódik, ahol torzítás csörgedez az ereinkben.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.