Nemi erőszakkal vádolják a Mental Cruelty énekesét, ki is lépett a bandából

Sejtelmes bejegyzések jelentek meg március 28-án, hétfő délelőtt a német Mental Cruelty közösségi felületein. A deathcore-zenekar szűkszavú közleményben tudatta a rajongókkal, hogy az énekes, Lucca Schmerler már nem tagja többé a bandának és az ő álláspontját a személyes Instagram-profilján lehet elolvasni, ők pedig keresik a banda új énekesét.

Aki Lucca profiljára tévedt, az bejegyzéseknek hűlt helyét találta, viszont a zenész sztorijában annyit fogalmazott meg mind németül, mind angolul, hogy:

A családomat, barátaimat és magamat ért fenyegetések és vádaskodások miatt határozatlan időre visszavonulok a nyilvánosságtól. Az érintettek ellen eljárás van folyamatban, én pedig elhatárolódom minden ellenem felhozott vádtól.

A profil délutánra már elérhetetlenné vált. Mindeközben létrejött egy Instagram-fiók, ahol Lucca áldozatai számolnak be manipulációról, szexizmusról és konkrét nemi erőszakról. Ezek szintén németül és angolul olvashatóak.

Kora este immáron a banda többi tagja is kiadott egy kicsivel hosszabb nyilatkozatot, miszerint sokkolva érték őket az érintettek megkeresései és időre van szükségük, hogy megemésszék a történteket. Emellett pedig teljes mértékben elhatárolódnak a szexuális bántalmazás minden formájától, valamint az énekes személyétől is.

A zenekar egyébként tavaly adta ki harmadik nagylemezét, az A Hill to Die Upont, ahol már teljes mértékben nyakon öntötték a deathcore-t black metallal. Most áprilisban Budapesten is koncerteztek volna, de időközben a járványhelyzet miatt lemondták az egész EU-turnéjukat.

//www.youtube.com/watch?v=84TfX98cLYA

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.