Ditz – The Great Regression (2022)

Anglia, punk, zaj és hőbörgés. Ez egy olyan felsorolás amiből mocsok jó dolgok tudnak kisülni. A Ditz idén ki adott debüt lemezén, pedig olyat sütött, hogy én azóta is az államat keresem.

2019 óta kussban voltak a skacok, beütött a fos, Ők meg úgy gondolták Its time to összerakni 2022 legjobb noise rock lemezét. Tudom, még április sincs, de leszarom, ha lesz ennél jobb zaj rock idén, akkor megeszem a kalapomat. Mondom noise rock, de azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Vagyis valamilyen szinten mégis, mert a recept azért annyira nem bonyolult. Itt az érzések az urak, a hatások pedig egyértelműek. Kísérleti hardcore, alternatív rockolgatás, szanaszét gerjesztett gitárok, düh és frusztráció. Egyébként, ezen a blogon valószínűleg a frusztráció szó lett leírva eddig a legtöbbet. Mondjuk nem véletlen.

Ugrabugráló, izgő-mozgó gitárok, amik kurva idegesek, nem sokáig tudnak egy helyben maradni. Mint valami függő az elvonások idején, szinte csak egy-egy pillanatra képes megállni, muszáj neki állandóan matatni valamivel. Mint egy narkós sajtkukac. Valahogy így lehet leírni, azt ami itt végbe megy. Mellé itt van a dob, ami tök okos, észszerű, hűséges katona módjára adja a ritmust. A néha fura, néha oda nem illő, néha meg nagyon is oda illő effektekkel pedig az egész egy hatalmas düh roham, aminek van eleje és van vége, mégis az ösztön az ami vezérli. A mondani akarás ösztöne. Mondani akarás elidegenedésről, identitás válságokról, de még a Solaris-ból is kapunk mondatokat. A bőröd alá kúszik, beléd csimpaszkodik, rángat, harap, de érzed, hogy jó ez, hiába fáj. Az egész lemez koronája, ami nélkül biztos ütne ekkorát az, az ének. Az ének, amiről első hallásra megmondod, hogy ez egy angol punk banda. A változatosság olyan tárházát kapjuk az arcunkba. Legyen szó post-punkos spoken word-ről, szét torzított zaj rockos okoskodásról, vagy punkos flegmulásról. Cal Francis amit letol, az tényleg az a bizonyos magas iskola. Ahogy az egész rásimul a zenére, hogy már nem tudod, hogy Ő ekkora király, mert ráidomul vagy a hangszeresek az ászok, mert hozzá csavarodnak. Vonaglik, nedvedzik, kurva sexyn zúg és búg és a dühödet szítja, de úgy, hogy közben kurva okos.

mocsok zajos 9/10

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) ópiumbarlang nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.