Szegedi zenészek Siklósi Örs dalaival segítenek a leukémiás gyermekeken

Egy hónapja szívet melengető esemény volt Szegeden, a Városi Rock Klubban: 24 zenész állt össze, hogy Siklósi Örs emlékére előadjanak AWS– és ersch-dalokat. Az összefogás a koncert teljes bevételét a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlotta fel, ez több mint 250 ezer forintot jelent.

A fellépők sorát főként szegediek alkották, de akadt, aki Debrecenből jött pengetni. Megfordultak a színpadon többek között a The Void, a Sharten és a Balkan Shadows tagjai, illetve a CityRocks szervezői is. 11 tétellel próbálták átfogni Örs munkásságát, a koncert akusztikus és félakusztikus számokkal kezdődött, aztán jöttek a teljes hangszerelésűek, némelyik zongorával, szájharmonikával kiegészítve. A 11 dalból 8-ról felvétel készült, ezeknek a YouTube-ra feltöltött videóknak a reklámokból származó bevétele is a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak megy. A videókat az alábbi lejátszási listában lehet végignézni.

Egy hete az AWS is kiadott egy live sessiont a tavaszi vidéki körútja vendégénekeseivel, az állomások közül a székesfehérvári (ápr. 15.) és a veszprémi (ápr. 17.) koncertre lehet még korlátozott számban jegyet venni.

//www.youtube.com/watch?v=hpzhOEudvJk

Fotó: Kiss Tamás

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.