Eric Wagner – Teljes egészében meghallgatható az egykori Trouble énekes posztumusz szólólemeze

Megvolt rá az esély, hogy a doom metal egyik leglegendásabb énekesének hangját egy magyar kiadványon hallhassuk utoljára, hiszen a Trouble zenekarral alapvetéssé váló Eric Wagner tavaly bekövetkezett halála előtt még a legutóbbi Magma Rise lemezen vállalt egy néhány szavas vendégszereplést. Azonban Eric hagyatéka egyszerűen nem érhetett így véget.

Március 18-án jelenik meg a Cruz Del Sur Music gondozásában Eric Wagner szólóalbuma, az In The Lonely Light Of Mourning. A Trouble tavaly augusztusban, 62 évesen elhunyt legendás ex-énekese nyolc dalt rögzített az albumra David Synderrel, saját Blackfinger zenekarának dobosával, és olyan vendégek vonulnak fel a számokban, mint további csapatai, a Trouble, a The Skull és a LID, valamint a Pentagram, a Death Row vagy a Place Of Skulls egykori és jelenlegi tagjai.

Az album nyolc dalt tartalmaz, amelyek az Alpha Sound Services és az Aardvark Recording stúdiókban kerültek rögzítésre, a munka egy hónappal Eric Wagner halála előtt fejeződött be. Eric 62 évesen hunyt el Covid-fertőzés következtében kialakult tüdőgyulladásban. A kiadó rendhagyó módon már két héttel a megjelenés előtt meghallgathatóvá tette a komplett nagylemezt.

2021. augusztus 22-én, 62 éves korában elhunyt Eric Wagner énekes, a chicagói doom legenda Trouble volt énekese, a The Skull frontembere. A tragikus hírt Eric fia, Luke Wagner osztotta meg a Facebookon. Az énekest koronavírus-fertőzés szövődményeként kialakult tüdőgyulladással szállították kórházba.

Eric Wagner, Rick Wartell és Bruce Franklin gitárosokkal 1979-ben alapította meg az egyik legnagyobb hatású doom bandát, a Trouble-t, ahol 1997-ig, majd 2000 és 2008 között énekelt. 1984-es debütáló lemezük, az 1990-es Trouble vagy az 1992-es Manic Frustration a műfaj abszolút csúcsalkotásai közé tartoznak. Wagner az utolsó Trouble-lemez kivételével az összesen énekelt, a legutolsó a Simple Mind Condition volt 2007-ben.

Wagner, a Trouble-ból való távozása után saját zenekaraival, a Blackfingerrel és a The Skull-lal készített lemezeket. Eredeti csapatával mindössze egyszer, 2007-ben jutott el Magyarországra, de a The Skull-lal háromszor is megfordult nálunk, 2016-ban, 2018-ban, illetve 2019-ben.Eric Wagner – In The Lonely Light Of Mourning
(Március 18 – Cruz Del Sur Music)

01. Rest In Place
02. Maybe Tomorrow
03. Isolation
04. If You Lost It All
05. Strain Theory
06. Walk With Me To The Sun
07. In The Lonely Light Of Mourning
08. Wish You Well

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.