Paddy And The Rats – Új dallal búcsúznak Babicsek Bernáttól

From Wasteland To Wonderland címmel április 29-én jelenik meg az új Paddy And The Rats album, amit már elő is lehet rendelni. A sors úgy hozta, hogy a lemez nagyon fontos lett a zenekar életében, ugyanis ezen játszott utoljára Babicsek “Bernie” Bernát harmonikás. Az idei év egy szörnyű tragédiával indult, 41 éves korában elhunyt Babicsek Bernát színész-harmonikaművész, aki tíz éve zenélt a miskolci gyökerű csapattal. 2021. december 31-én a zenész solymári családi házában tűz keletkezett, Bernát halálát valószínűleg füstmérgezés okozta.

Szerettük volna neki dedikálni a lemezt és az első megjelenő dalt is – mondta a csapat a Lángolónak a premier kapcsán. Először egy szöveges videót készítettünk hozzá, mert fontosnak éreztük a szöveget is hangsúlyozni. Jövő héten pedig érkezik a hivatalos videoklip is a dalhoz.

Szerettük volna, ha az első dal kifejezi az érzéseinket Bernie elvesztésével kapcsolatban, ezért választottuk az After the Rain-t. Ez egy szomorú dal, de mégis van egy pozitív vibrálása is. Végig érződik a szomorúság és a kétségbeesés a dalban, de amikor bejön a duda és a harmónika a dropban, annak valami nagyon erőteljes hatása van. Ott valahogy azt érezed, hogy erősnek kell lenni és menni tovább mindenképp. Ez az, amit most nekünk is tenni kell!

A refrén utolsó sora a dal esszenciája: “After The Rain, sunshine will never be the same.”

Ez magába foglalja valahogy az egész érzelmi kavalkádot, ami bennünk van. A fájdalom talán enyhül majd idővel, de soha nem lesz már semmi olyan, mint amilyen Bernie elvesztése előtt volt.

Köszönjük, hogy kaptunk egy kis időt magunkhoz térni valamennyire ebből a sokkból.

Természetesen sok munka lesz még feldolgozni ezt a helyzetet, de mennünk kell tovább, mert ahogy a rengeteg Tőletek kapott üzenetből kiderült, sokatoknak tudtunk erőt, örömöt, reményt adni az elmúlt 13 évben és azt látjuk, hogy van értelme folytatni, azt amit eddig csináltunk. Mérhetetlen sok szeretetet, támogatást és biztatást kaptunk Tőletek, amiért borzasztó hálásak vagyunk! Nagyon köszönjük, hogy mellettünk álltok ebben a nehéz időszakban!

Át kellett szervezni az egész évet, az egész életünket az elmúlt hetekben, amiről kicsit később részletesen be is számolunk.Viszont most első körben szeretnénk méltóan elbúcsúztatni Berniet egy koncerten, ahol azok a zenészek és énekesek segítenek megszólaltatni a dalainkat, akik közel álltak hozzá vagy akikkel zenélt egy színpadon.

Ez az emlékkoncert március 6-án lesz az Akváriumban. Ennek fényében a február 11-i, ugyanide meghirdetett, koncertünk elmarad.Természetesen az oda megvásárolt jegyek érvényesek lesznek erre az eseményre is.
Reméljük, hogy minél többen csatlakoztok hozzánk, hogy méltó búcsút vegyünk Bernietől.“
Paddy And The Rats – From Wasteland To Wonderland
(Április 29 – Napalm)

01. Wasteland
02. Ship Will Sail
03. Party Like a Pirate
04. After the Rain
05. Northern Lights
06. Matadora
07. Standing in the Storm
08. Everybody Get up
09. Hometown Kid
10. Heartbreaker.
11. Rumble Outta Here
12. The Last Hunt
13. Wonderland

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.