Kirk Hammett – Instrumentális szóló EP érkezik a Lemezboltok Napján

Portals címmel egy 4 dalt tartalmazó instrumentális EP-vel jelentkezik a Metallica gitárosa, Kirk Hammett. A Metallica gitárosa eredetileg a horrorgyűjteményéből nyílt 2017-es kiállításához kezdett aláfestő zenéket írni, ezekből fejlődött ki végül az EP első dala. A kiadvány megjelenése lemezboltok napjához van igazítva, tehát április 23-tól, digitális verzióban, CD-n és óceánkék vinyl EP-n (letöltőkártyával együtt) lesz elérhető.

A Portals anyagának Kirk volt a producere, az A oldalra kerül fel a Maiden And The Monster és a The Jinn, a B oldalra pedig a High Plains Drifter és a The Incantation. Utóbbi két dalt Edwin Outwaterrel közösen írta, aki az S&M2 kiadványán már közreműködött, de részt vett az EP elkészítésében Jon Theodore dobos (zenésztárs a Kirk-féle Wedding Bandben), Abraham Laboriel dobos, a Metallica producereként is ismert Greg Fidelman mint basszer, illetve – egyelőre meg nem határozott minőségben – az Emmy-díjas hangszerelő Blake Neely és Bob Rock is.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.