Jön az Amenra-, Neurosis- és Sepultura-tagok közös bandájának debütlemeze

Nuskull Magazin

Az emberek általában egyből felkapják a fejüket, ha szupergrupokról van szó, pláne ha olyan bandák jelenlegi és extagjai gyűlnek össze egy fedél alatt, mint az Amenra, a Neurosis és a Sepultura. Így esett, hogy 2015-ben Mathieu J. Vandekerckhove, az Amenra gitárosa és Scott Kelly, a Neurosis énekes-gitárosa összeültek jamelni, és az volt az első lerakott alapköve az Absent in Bodynak. A rákövetkező évben csatlakozott még hozzájuk Colin H. Van Eeckhout, az Amenra énekese, aki bőgőn is kísér, majd Igor Cavalerával (ex-Sepultura, Cavalera Conspiracy, Deafbrick stb.) vált teljessé a felállás.

A csapat most végre-valahára ki is adja bemutatkozó nagylemezét, ami a Plague God címet viseli és március 25-én jelenik meg a Relapse Recordsnál. Erről már meg is lehet hallgatni az első (két?) dalt, a The Acres/The Ache-et, ami a maga nyolc és fél percével mondhatni átlagos hosszúságú, ha az “anyazenekarok” munkásságát tekintjük. Ez alapján számítani lehet a teljes anyagon az éjsötét, süppedős doom/sludge/poszt-metalra, amit alkalomadtán megszakíthatnak ambientes, fátyolos lebegések.

Mutatjuk is a dallistát, a számot, illetve a borítót is. Derűs kedvvel lehetőleg ne vállald be éhgyomorra!

1. Rise From Ruins
2. In Spirit In Spite
3. Sarin
4. The Acres/The Ache
5. The Half Rising Man

//www.youtube.com/watch?v=dDhbP2KROJc

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.