The Abysmal Eye: az első szám a Meshuggah új lemezéről

Hat év után idén új lemezt ad ki a Meshuggah. Az Immutable albumról ma megjelent az első előzetes dal, a címe The Abysmal Eye, és pont olyan, amilyennek egy új Meshuggah-számot elképzelsz. Hideg, nehéz és agytekergető.

Az új albumot nagyrészt a járványhelyzet miatti kényszerpihenő alatt írta a zenekar, és visszatért az elmúlt évek néhány turnéról (köztük a legutóbbi budapesti koncertről) hiányzó Fredrik Thordendal gitáros is. Állítólag a dalszerzéshez ezúttal nem sokat tett hozzá, viszont a lemez összes gitárszólóját ő követte el. A lemez keverését Rickard Bengtsson és Staffan Karlsson, a maszterelést Vlado Meller intézte, a borító pedig Luminokaya műve. A számlista az alábbi lesz:

1. Broken Cog
2. The Abysmal Eye
3. Light the Shortening Fuse
4. Phantoms
5. Ligature Marks
6. God He Sees in Mirrors
7. They Move Below
8. Kaleidoscope
9. Black Cathedral
10. I Am That Thirst
11. The Faultless
12. Armies of the Preposterous
13. Past Tense

A zenekar a tervek szerint augusztus 27-én Székesfehérváron koncertezik, a Fezen fesztivál nyitónapján.

//www.youtube.com/watch?v=HZH9w-U4WJU

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.