Tavasszal érkezik a Monuments negyedik albuma

Végre lerántotta a leplet a brit Monuments a tavasszal érkező negyedik nagylemezének minden kulisszatitkáról. Az album az In Stasis címet kapta (folytatva a -sis végződésű lemezcímek hagyományát) és április 15-én fog a világra szabadulni, ezúttal is a régi, jól bevált Century Media Recordsnál. A prog/djent-banda legutóbbi cucca 2018-ban jött ki, azután egy énekesváltás eredményeképp köszönthették köreikben Andy Cizeket, akinek ez lesz az első Monuments-albuma. Tavaly az egyik gitáros, Olly Steele is kilépett, hogy egyéb elfoglaltságaira koncentrálhasson, így most egy gitárossal folytatják a srácok.

Tíz tételt sikerült rápakolni az új lemezre, és a már Andyvel kiadott három single-ből kettő kimarad a buliból (az Animus és a Deadnest), viszont az utánuk érkezett Lavos már rögtön a második darab lesz az anyagon. A vendégek képében megkapjuk Spencer Sotelót, a Periphery énekesét, illetve a csapat egyik korábbi hangja, Neema Askari is visszatér egy dal erejéig. A lemez társproducere az a Mick Gordon volt, aki többek közt a Doom, a Wolfenstein és a Prey videojátékok zenéit szerezte, így nevezhetjük a “legmetalabb” személynek ebben a szakmában.

Az In Stasis egy igazi “karanténlemez” lesz, a srácok elmondásuk szerint az elmúlt két évük minden fájdalmát, búját, bánatát beleírták ebbe a cuccba és közös erővel próbálnak úrrá lenni ezeken. Mi nem győzzük várni, addig is mutatjuk a dallistát, a tavaly megjelent Lavost és a borítót is.

1. No One Will Teach You (ft. Neema Askari)
2. Lavos
3. Cardinal Red
4. Opiate
5. Collapse
6. Arch Essence (ft. Spencer Sotelo)
7. Somnus
8. False Providence
9. Makeshift Harmony
10. The Cimmerian

//www.youtube.com/watch?v=RMVn5kGHj5k

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.