Malediction – egy ilyen trióval szerintem érdemes lenne más területekre is csapást mérni

Kronos Mortus

2022. január 15. @ Pécs, Sárkány Barlang – Buried Alive Events pt. I.

Andró (Malediction zenekar)

A korábban elmulasztott lehetőségek után, most elhatároztam, hogy összeszedem magam és írok valamit én is az Afterlife-ba. A szóban forgó koncerten ráadásul nemcsak mint fellépő, hanem mint szervező is érdekelt voltam.

Az ötlet a Tales Of The Morbid Butchers fanzine-ról és egyéb rémtetteiről méltán elhíresült Dudás barátom társaságában merült fel, még az októberi, pécsi Akela koncerten, ahova én az Atomicék vendégeként csorogtam csak le a Sárkánybarlangba, ahonnan amúgy, természetesen teljesen ártatlanul, ki voltam tiltva 😀

A felállást hamar kiötlöttük, a Purulentéket a Dudi, a Paediatriciant én javasoltam. Akkor még nem tudtuk, hogy a kapott időpont egy héttel követi az ingyenes Made in Pécs-et, ahol minden helyszínen, majdnem minden pécsi, illetve környékbeli zenekar játszik, így a Malediction is, de gondoltuk, hogy ez nem zavar be egy ilyen underground förmedvénynek, amit mi készültünk a városra szabadítani.

A buli végül nagyon faszán sikerült, annak ellenére, hogy én egy nappal korábban még olyan szarul voltam valami megfázás miatt, hogy melózni se mentem.

A Purulent Rites kezdett, jól tolták az oldschool pusztulat death metalt. Sokat sajnos nem láttam belőlük, mert jegyet kellett szednem, a Dudi meg már kezdte hozni a formáját a prominens kalocsai delegáció legnagyobb örömére.

Utána jöttünk mi a Malediction-nel. Úgy tűnik jól összerázódott az új gityós Pisnyával (Blizzard) a felállás. Főleg a hamarosan rögzítésre kerülő új számok voltak terítéken, meg persze egy-két régi. Némi gerjedés is volt, előkerült néhány régebbi súlyos arc is a közönség soraiban.

Harmadiknak következett a Paediatrician, hozták a múltkori, Gutalaxékkal közös pesti bulin is tapasztalt profi hentelést. Öröm volt látni a közönség gyanútlanabb tagjai arcán a megrökönyödést 😀

Összességében egy kiváló underground buli volt, rendben ment minden, a hangzással se voltak problémák. A két vendégül látott bandát is ajánlom mindenkinek, ha valaki nem ismerné őket. Egy ilyen trióval szerintem érdemes lenne más területekre is csapást mérni…


Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.