ATROX TRAUMA – On the Line of Nothing and Something

A magyar Atrox Trauma zenekar megalakulásának időpontja egészen 2008-ig vezethető vissza. A stílusukra leginkább a modern thrash/death metál címkét lehetne ragasztani.

2011-ben jelent meg az első demójuk „Fojtogat” címmel, amely 3 dalt tartalmazott, amit követett az „Immobile” második demó, már angol nyelvű szöveggel. A zenekar értékét bizonyítsa, hogy pozitív visszhangja volt ezeknek kiadványoknak, mind a sajtó biztatása, mind a social médiában kapott vélemények alapján. Sajnos a zenekar ezután elég hosszú időre eltűnt, tagcserék következtek stb. 2019 környékén stabilizálódott a helyzet, amikor is létrejött az új felállás (Székely András – szólógitár, Tábori Gyula – basszusgitár, Győri Gergely – dobok és Török Imre – gitár, vokál) és nagyobb fokozatba kapcsoltak, majd október végén újra koncertet adtak.

A zenekarnak sikerült a WormHoleDeath kiadóval szerződést kötni és ennek a gyümölcse a január 28-án megjelenő „On the Line of Nothing and Something” első teljes album.

Az album borítóját Bende László „gaztemplomos” festőművész alkotta. Talán egy kicsit másféle zenét sejtet a kép, de ettől függetlenül értékes. A felvételek számomra az egyik kedvenc hazai stúdióban a No Silence falai között készültek. Tehát a hangzásra semmi rosszat nem mondhatunk. Példaként említeném meg a nemrég megjelent Needless új albumát, amit szintén ott rögzítettek. Hajrá Gyula.

Az album 12 változatos zakatolós dalt tartalmaz. Többszöri hallgatás után azt tudom mondani, hogy a riffek, szólok sok örömet okoznak a hallgatóknak és a vokál is méltó a thrash műhöz. Viszont sok újdonságot ne keressünk, több hasonlóságot lehet felfedezni a nagy thrash és death metal csapatoktól. Ettől függetlenül jó a zene, mert mesterfokon űzik, főleg magyar szinten nagyon kiemelkedő. Nekem a nagyon rövid „Upgrade” tetszett. Itt találtam legtöbb egyediséget, de a klippes „Vanity” is csemege. Aki szereti a korai Sepultura vagy Slayer zenéjét biztosan hamar meg fogja szeretni.

Biztosan sokat fogunk még hallani az Atrox Trauma zenéjéről. Én az egyediség hiánya miatt levonok két pontot, de ez ne szegje a kedvét senkinek. Jó az anyag.

Kiadó: WormHoleDeath Records
Kiadás éve: 2022
Stílus: Thrash / Death Metal
Weboldal: facebook.com/atroxtraumaband

Tracklist:

 1. On the Line of Nothing and Something
 2. You Are Servant
 3. Parasite Elite
 4. I Don’t Understand
 5. The World Doesn’t Exist
 6. This Is the Truth
 7. Vanity
 8. Get Out of Publicity
 9. The One Who’s Got Sense
 10. Until It Connects
 11. Upgrade
 12. Moon, Dawn

Pontszám: 8

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.