Verikalpa – Kalandok, tábortüzek, kocsmák

Tunturihauta (Hegyi sír) címmel január 21-én jelenik meg a finn folk metalos Verikalpa harmadik albuma. Az album 2020-as Tuoppitanssi lemezük egyenes folytatása lesz.

Az új albumán a témák között ott vannak a csaták, a kalandozások a jeges hegyeken, síkságokon és erdőkön keresztül, egészen a tábortüzek és kocsmák melegéig is, de egy sötét téli csavarral.

Ez a számunk egyfajta folytatása a Mettäväinönek az előző albumról, a Tuoppitanssiról. Egy olyan fickóról szól, aki az erdő királyának hiszi magát, holott csak egy téveszmés öreg erdei ember, aki a Väinö névre hallgat. Egyszerre vicces és dühös a nóta.

Verikalpa Tunturihauta
(Scarlet Records)

1. Verikauhu
2. Kalmoarmeija
3. Riitti
4. Raivokansa
5. Rautanen herra
6. Tunturihauta
6. Jotunimmalja
7. Taisto
8. Hurmos
9. Suohon Suotu
10. Talven varjot

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.