Interjúajánló: Deadscape

A Deadscape egy öttagú melodikus death metal zenekar, amely 2015 végén alakult, hazájuk Bulgária. Eredetileg Ivan Bratoev szólógitáros projektje volt, de a basszusgitáros/énekes Alexander Trifonov érkezésével zenekarrá alakult. A duó ezután kezdett együtt dolgozni, a már megkomponált dalokat tovább csiszolni és új anyagokon is dolgozni. Elsősorban a skandináv melodikus death metal színtérről és olyan bandákból merítve inspirációt, mint az Insomnium, In Flames, Before The Dawn, Dark Tranquillity.

Néhány év és számos változás után a jelenlegi felállás Ivan Kolev dobos, Mirela Kaneva énekesnő és Ani Dimitrova ritmusgitáros érkezésével alakult ki. A Deadscape aktívan kezdett el fellépni a helyi színtéren, megosztva azt számos bolgár metal társával.

2020-ban egy 4 dalos demo EP-t adtak ki, amely meglehetősen pozitív visszajelzéseket kapott a helyi és nemzetközi médiától. 2021-ben a Deadscape végül befejezte az “Of The Deepest Shade” című debütáló, teljes hosszúságú albumuk felvételét, és felkérte a világhírű producert, Dan Swanö-t, hogy gondoskodjon a keverésről és a masteringről. A lemez hivatalos megjelenési dátumát 2022. január 14-re tűzték ki.

A zenekarról és a zenéről bővebben a hamarosan megjelenő interjúban olvashattok!

Addig is itt van egy videóklip:

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.