Fezen 2022 – A Nightwish is jön Székesfehérvárra

Rockvilág.hu online rockmagazin

Két év kihagyás után úgy tervezi a FEZEN szervezőgárdája, hogy 2022-ben végre megrendezhetik a fesztivált. Ahogy a Fezen Fesztivál szervezői ígérték, a jubileumi, 25. évet egy metal fellépő bejelentésével indítják. 2022. július 30-án a szimfonikus metal legismertebb zenekara, a Nightwish is fellép a fesztiválon. A világszerte rajongott zenekar 2018-ban volt legutóbb Magyarországon, idén nyáron kilencedik stúdióalbumukkal és új dobosukkal érkeznek Székesfehérvárra! A 25 éves FEZEN idei programja még mindig nem teljes, hamarosan jönnek a táncosabb műfaj pár új fellépőjével is.

A korábban bejelentett előadók közül a legkultikusabb és legpatinásabb név mindenképpen a Mercyful Fate, akik épp a pandémia kitörése előtt jelentették be visszatérésüket, ami azonban végül nem valósulhatott meg a korlátozások miatt – most azonban Magyarországra is eljutnak, méghozzá történetük során mindössze másodszorra, július 28-án. Ugyanezen a napon a thrashlegenda Death Angel is ott lesz a fesztivál fellépőinek sorában. A július 29-ei napon a szimfonikus metál egyik legnagyobb neve, a holland Epica lesz a főattrakció, de aznap érkezik Székesfehérvárra az Ignite is, akiknek ez lesz az első magyarországi fellépésük a Téglás Zolit váltó új énekessel, Eli Santanával a mikrofonnál. A július 30-ai napon pedig Harley Flanagannel és a Cro-Magsszel lehet majd találkozni a FEZEN-en. Az eddig bejelentett hazai fellépők a Subscribe, a Road, az Ossian és a Lazarvs.

25. FEZEN Fesztivál (2022)
2022. július 27-30
Székesfehérvár, MÁV Pálya

Fellépők: Nightwish, Cro-Mags, Death Angel, Epica, Ignite, Lazarvs, Mercyful Fate, Ossian, Subscribe
július 27., szerda
Fellépők: Meshuggah
július 28., csütörtök
Fellépők: Mercyful Fate, Death Angel
július 29., péntek
Fellépők: Ignite, Epica, Lazarvs, Subscribe
július 30., szombat
Fellépők: Nightwish, Cro–Mags, Ossian, Road

Jegyárak:
Bérlet: 21.990,- Ft
Napijegy: 8.990,- Ft

Korábban megvásárolt jegyek érvényesek!

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.