Fémforgács // Karácsonyi metalözön és Köszöntő

Fémforgács

Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már a Fémforgácsom?

Egy újabb évet zárunk, amiben mindenkinek kijutott a jóból és rosszból egyaránt. Az előző évhez hasonlóan idén is a fejetetejére állt a világ és, hogy milyen lesz jövőre… mi csak jobbakat remélünk!

Az őszintét megvallva, így az ünnepi készülődésben kissé elcsendesedve, azt mondhatjuk, hogy az idei év egy meglehetősen termékeny év volt a Fémforgács számára. Tavalyi profilmódosításunk után mára már egy összetettebb felületen, napi szinten olvashatjátok a széleskörű és nem utolsó sorban műfajilag is sokrétű rock és metal híreket, aktualitásokat, amiket új kollégáink, szerkesztőtársunk segítségével, interjúk, koncertbeszámolók (az a pár) és albumajánlóink képében jutatunk el hozzátok.

Megszokott cikksorozataink, mint a Kicsi a bors, de erős EP sorozata átlépte a bűvöd 100. számot, amit egy nagyobb volumenű összeállítással ünnepeltünk meg, és ezúton is köszönjük a lelkes érdeklődést, az aktuális EP-k, demók iránt, amiket jövőre is a világ mindentájáról igyekszünk szállítani. Igaz, kedvenc hazai kedvenc rock/metal albumainkkal kicsit visszafogtuk magunkat, de azért lesznek ott is újabb leporolt albumok. A Fáklya Rádiónak köszönhetően hétfő esténként, FÉMFORGÁCS – az underground hangja című műsorunkkal az éterbe is sugározzuk aktuális zenei csemegéinket.

Köszönjük, hogy idén is itt voltatok velünk és figyelemmel követtétek oldalunkat. A visszajelzéseiteket, az építőket és a korholókat egyaránt. Mindig van mit tanulni, fejlődni, amire mi mindannyian nyitottak vagyunk. Reméljük jövőre is velünk tartotok!

És most ebben a felemelő pillanatig kérünk benneteket, hogy egy leheletnyi csenddel velünk együtt adózatok két elhunyt szerkesztőtársunk jag és viribusunitis emlékének.

Kívánunk Kellemes Fémes Karácsonyt és egyben Fémesebb csillogó Új Esztendőt!

Fogadjátok idei Karácsonyi Metalözönünket!

A kaliforniai deathgrind banda, a Mangled Carpenter egy régebbi, eddig ki nem adott brutális dalával indul ez évi ünnepi metal özönünk. A Very Magngled Christmas daluk a december elején újra megjelentetett (újrakeverést kapott) egy ével ezelőtti kislemezükön kapott helyett.

A svéd metal cirkus müködtetője, az Avatar egy igazi anti-karácsonyi dalt tett közzé Construction Of Souls címmel, amit így kommentáltak:

Ez a nótánk olyan lesz a karácsonyi dalok között, mint a Die Hard a karácsonyi filmek között. Nem ünnepi nótának szántuk, de van azért logika abban, hogy akár annak is tekinthető. A szövege rólunk szól, vagyis arról, hogy a robotok átveszik őseink nagyszabású humán projektjét.

A Majestica tavaly karácsonykor adta ki Christmas Carol címet viselő albumát, amely Charles Dickens -Karácsonyi ének című művén alapult. Lemezüket idén két újabb karácsonyi dallal folytatták, melyek közül máris itt van a This Christmas videója.

A svéd Sabaton – Christmas Truce dala az első világháború első évének (1914) Karácsonyán a brit/francia és a német katonák között megtartott ünnepi tűzszünetnek állít emlék. Hallgassanak a fegyverek!

A svájci dark metalos Stoneman is megörvendeztette szívünket karácsonyi dalával. Als ich bei meinen Schafen wacht című daluk szöveges videóját itt nézhetitek meg.

Az osztrák ska-punk /folk metalos Russkaja egy igazi karácsonyi klasszikus a Last Christmas feldolgozását hozta el, amiről Engel Mayr, a banda gitárosa az alábbiakat mondta:

Itt az a karácsonyi dal, amit már hallani sem akar senki, és most kapott egy újabb csavart! Biztos vagyok benne, hogy végre megvan a kedvenc karácsonyi dalod!

A karácsonyra való hangolódást segíti elő a finn death metalos Cadaveric Incubator és dán rokona az Undergang közösen kiadott ünnepli mini-split lemeze, ami a Christmas címet kapta. Szép is az ünnepi őrület…

Az amerikai burtal tech-death metalos Scumbag már a nyáron elkezdte a karácsonyi készülődést. Raw Christmas című táncdaluk a júniusban saját nevük alatt megjelent debüt-albumukon található.

Itt van a Season In The Abyss karácsonyi verziója, amit a Haken, Dream Theater, Protest the Hero, Cradle of Filth és az Inhuman Condition tagjai celebráltak.

Jobban sikerült ezt a dalocskát megszórni egy kis karácsonyi hangulattal, mint azt bármelyikünk is várta volna! Állítólag Jeff Hanneman szerette a karácsonyt, így remélhetőleg jóváhagyná a tisztelgésünket, és egyúttal azt is remélem, hogy segítünk egy kis zenei vidámságot csempészni a mostani járványos bizonytalanságba.” – mondta Charlie Griffith (Haken) gitáros.

Zárásként pedig a finn hard rocker Lordi korhatáros karácsonyi dalának animált videója, a Merry Blah Blah Blah következik. Ez egy olyan karácsonyi sláger, ami egyfajta alternatív módban, fordítva mutatja be az ünnep szépségét… vigyázz, a pulyka megesz. Ho-Ho-Ho.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.