Her Highness – itt az első nagylemez

Hosszas várakozás után 2021. december 10-én jelent meg az orosz Addicted Label kiadónál a budapesti instrumentális doom/sludge Her Highness első nagylemeze Visions of a Lower Life címmel. A 2014-ben alakult zenekar nem hétköznapi felállással, mindössze dob és basszusgitár segítségével kelti életre a műfaj klasszikusai előtt tisztelgő zenei vízióját, mely a számos hazai és külföldi koncerten kívül eddig egy demó és három split kiadvány (sorrendben a Worthless-szel, a Vanta-val és a horvát Negative Slug-gal közös anyag) formájában manifesztálódott. A banda a koncertek átmeneti hiányát kihasználva a Revolver Sound Studio-ban, Ferencz Zsolt irányításával rögzítette a hatszámos, 42 perces albumot, melynek dalai 2016. és 2019. között születtek, így az anyag egy jól definiálható korszak összefoglalásaként is felfogható.

Tracklist:

1. Possibilities in a Deviant Rebirth

2. Adversaries of Society

3. The Burnt Offering

4. Acceptance and Annihilation

5. Knocked Out on Heaven’s Floor

6. In Ceaseless Falling

Az Adversaries of Society című számhoz egy audiovizuális bad trip-nek is beillő kisfilm is készült, W. S. Burroughs, J. G. Ballard és a transzgresszív horrorművészet szellemében:

A lemezt élőben január 28-án, a RIFF Budapestben mutatja be a zenekar a Before the Last Breath, a Vanta és az Elektrik Wale társaságában: https://www.facebook.com/events/602295984329104

LINKEK:

https://taplink.cc/herhighnessdoom

https://taplink.cc/addictedlabel

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.