Nekromant – Hallgasd meg új lemezüket

Temple Of Haal címmel december 3-án jelent meg a svéd heavy metal power trió, a Nekromant negyedik lemeze.

Az album egészét szülővárosunknak szenteljük. Vargön nevű kisvároskát aligha a mérete, vagy ipari teljesítménye határozza meg, hanem inkább az az ikerhegység, a Halleberg és a Hunneberg, ami  között elterül. A ” Haal” név 1325-re datálható, és ez határozott bizonyítéka annak, hogy az emberek már nagyon-nagyon régóta élnek a hegyek árnyékában. Ez a két óriás mindig is a helyi mítoszok és történetek tárgya volt, ami hatalmas inspirációt nyújtott az album szövegeihez. Ez a hely szorosan kapcsolódik Svédország legnagyobb tavához, a Vänernhez és mindenhez, ami vele jár. Nem mi vagyunk a megfelelő emberek ahhoz, hogy megítéljük a legendák hitelességét, de nagyon nehéz tagadni, hogy ennek a területnek van némi igazsága ezzel kapcsolatban.

Zeneileg azt csináljuk, amit mindig is: számunkra öröm a zene. Örülünk és büszkék vagyok rá, hogy ezen a lemez a korábbiaknál is több klasszikus heavy metal elemet tartalmaz, valamint erős és tiszta dallamokat, melyek kaptak egy csipetnyi extra agressziót. A Nekromant mindig is egy olyan zenekar volt, amely úgy halad előre, hogy soha nem veszítette el kapcsolatát zenei gyökereivel. Terveink szerint ezt az utat folytatjuk a jövőben is.” – mondta Mattias Ottosson basszusgitáros/énekes az új lemezről.

Black Sabbath és a Pentagram nehéz fémes riffein nevelkedet banda kilenc dalos lemeze az alábbiakban hallgatható végig.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.