Petőfi-versfeldolgozással robbantja be az adventet a Pokoltornádó

Úgy látszik, ez a december az “elsőbálozók” hónapja lesz a honi undergroundban: a Her Highness debütlemeze mellett az “acsarkodós vidéki lápmetálban” utazó pécsi Pokoltornádó is kivárt az utolsó hónapig, hogy publikálja első EP-jét, ami furfangos módon az Acélt szív címet viseli. Hiába, a srácok nagy spílerek a különböző névadásokban.

A megjelenés koncepciója meglehetősen ünnepire sikeredett, ugyanis a lemez négy száma az adventi időszak vasárnapjain válik elérhetővé, így az első tételt már a múlt hétvége óta meg is lehet hallgatni. Ez A nép nevében címet viseli, és Petőfi Sándor azonos című verse alapján íródott. Ezzel véget is ér a meghitt hangulat, ugyanis a dal egy meglepően komor, politikailag fűtött döngölde lett, kis extra hácés ízvilággal – mind hangzásban, mind tartalmilag a legutóbbi Beerzebub-alkotást juttatja eszembe, ami egyáltalán nem is baj.

A felvételeket és a keverést a zenekar dobosa, Bodó Rezső végezte, míg a maszterért Szabó Endre volt a felelős. A grafikát, mint eddig mindig, Solti Dániel készítette a csapatnak, a dalhoz készült szöveges videó pedig Makk Vata műve.

//www.youtube.com/watch?v=WmMqsMSKP0k

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.