Fattyú – Csendesen nyugvó öreg táj – új videó

Csendesen nyugvó öreg táj címmel egy új videóval jelentkezett az ambient black metal vonalán mozgó Fattyú projekt. Az énekes-dalszerző Avius 2017-ben hívta életre pogány ihletésű neo-folk black dallamokba ágyazott formációját, melynek témáiban a magyar ősi hitvilág hiedelmei, hagyományai és történelmi eseményei elevenednek meg. Alábbi videójának dala legutóbbi Az Alföld sötét szíve című albumáról való, melynek koncepciójában a szegedi boszorkányperek és az Alföld áll.

A felvételek még nyáron készültek Jász-Nagykun-Szolnok megye több pontján egy teljesen más projekt kapcsán. Annak koncepciója viszont annyit változott, hogy már a házi Sámánommal felvett jelenetek nem fértek bele. Elég sok forgatási időt töltöttünk kint a pusztában és nem szerettem volna, ha az ottani munkánk kárba veszne.  Ezekből a vágóképekből született meg a Csendesen nyugvó öreg táj klipje.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.