Love/Hate – Februárban új lemez, itt egy friss dal: Gonna Take You Higher

Rockvilág.hu online rockmagazin

A Love/Hate 1990-ben adta ki debütáló albumát, a ‘Blackout in the Red Room’ című korongot, ami annak idején a Billboard 154. helyén végzett. ‘Why Do You Think They Call It Dope?’ című single-dalukat rendszeresen játszotta az MTV. A Jizzy Pearl énekes vezette, legendás Love/Hate együttes 2020 áprilisában a Golden Robot Records kiadóval kötött új lemezszerződést. Az új lemezszerződést azt követően kötötték meg, hogy Jizzy és banda a klasszikus ‘Blackout in the Red Room’ album 30. évfordulója alkalmából lebonyolított egy nagyszabású észak-amerikai turnét. A hollywoodi rock-ikon, Jizzy Pearl a tervek szerint 2020 második felében adta volna ki a Love/Hate új albumát, de a COVID-19 ezt is felülírta.

Most azonban, már tuti, hogy a Hell, CA névre keresztelt Love/Hate album február 11-én kerül forgalomba. A Love/Hate új albumának első ízelítő dala Soul Mama címmel látott napvilágot május 14-én. Augusztusban megjelent egy másik új dal, a Wanna Be Somebody is. Ez a szám egy sikerre és hírnévre éhes lányról szól, aki végül Hollywood sötét oldalán talál munkát magának. Most pedig a harmadik új dal is debütál, a Gonna Take You Higher is tesztelhető.

A Los Angeles-i hard rock színtér egyik veterán csapata, a Love/Hate debütáló lemeze, az 1990-es Blackout In The Red Room annak idején a Billboard 154. helyén végzett. ‘Why Do You Think They Call It Dope?’ című slágerüket pedig rendszeresen játszotta az MTV. 1992-ben Wasted in America címmel jelent meg második stúdiólemezük – ennek promótálása végett Jizzy Pearl énekes saját maga vállalt több nyilvános megbotránkoztatást is. Ezek közül az egyik volt, amikor az énekes sikeresen felállított egy keresztet a Hollywood-tábla előtt, és felmászott rá. A botrányos frontember nem sokkal ezután kilépett a bandából, és csatlakozott az L.A. Guns-hoz, viszont később ismét újjáalakította a Love/Hate-et, melynek második “inkarnációja” akkor ért véget, amikor Pearl átigazolt a Ratt-hez, később pedig a szintén legendás Quiet Riot-hoz (mindemellett pedig egy rövid ideig frontembere volt a Steven Adler-féle Adler’s Appetite-nak).

A Love/Hate utoljára 1999-ben adott ki lemezt, de a Let’s Eat is inkább csak egy Jizzy Pearl szólóanyag volt, majd miután a Ratt élére visszatért Stephen Pearcy, a Love/Hate is aktivizálta magát. Rendszeresen felbukkantak Európában, hol Jon E Love gitáros sorakozott fel Jizzy mellé, hol a másik két tag, a basszer Skid és a dobos Joey Gold.

Némi szünetet követően újra mozgásba lendültek, de túlzás lenne azt állítani, hogy a Love/Hate visszatért, mert a 2014. január 13-án megjelent Crucified albumon csupán Jizzy Pearl énekes szerepel a régi formációból. Ez pedig rendesen kiakasztotta az ex-gitáros Jon E Love-ot, aki a Facebookon küldte el melegebb éghajlatra a frontembert és azt is hozzátette, hogy ezt nem hagyja annyiban, be fogja perelni Pearl-t, ha valóban Love/Hate néven jelenteti meg a lemezt. Úgy látszik, hogy a perrel való fenyegetőzés megtette a hatását, ugyanis kiderült, hogy a Crucified valójában nem nagylemez lett, csupán egy hat dalt tartalmazó EP, emellett Jizzy Pearl úgy döntött, hogy 2014 márciusában a Love/Hate még lenyomja a meghirdetett brit turnét, utána azonban feloszlatta a csapatot, mert szerinte sem mentálisan, sem anyagilag nem éri meg vitatkozni a régi zenésztársakkal.

Jizzy Pearl ezt követően már a Quiet Riot dolgaira koncentrált, mivel ott is megfordult egy darabig (mindemellett pedig egy rövid ideig frontembere volt a Steven Adler-féle Adler’s Appetite-nak), All You Need Is Soul címmel 2018. május 11-ém azonban már egy új szólólemezzel örvendeztette meg a kitartó híveit.

Love/Hate – Hell, CA
(Február 11 – Golden Robot Records)

01. One Hot Minute
02. Acid Babe
03. Gonna Take You Higher
04. Soul Mama
05. Hard to Say Goodbye
06. When You Gonna Come Home
07. Last Chance
08. Bruised and Battered
09. Wanna Be Somebody
10. Lonely Days Are Gone

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.