Lightchaser – Megjelent az új EP-jük

When Darkness Prevails címmel megjelent az esztergomi hardcore metalos Lightchaser új EP-je, ami az alábbiakban hallgatható végig.

Úgy érzem, egyre jobban összeér a banda, pedig már 2 évvel ezelőtt is azt mondtam volna, hogy most nagyon jó a kémia, de szerintem az új dalokkal megint tudtunk egyet előrelépni, még ha muszáj is volt megint belecsempésznünk egy rockslágert a 4 dal közé. Ez a koncept-EP sorozat második része, a The Long Way Down folytatása, szintén négy dallal, a befejező rész még 2022-ben kijön. A LOVE és a Golden Age (ebben szerepel Kókai Barni) jöttek ki kislemezdalként.

A dalok ugyanazt a gondolatmenetet fűzik tovább, mint az előző fejezet: egy szubjektív véleményformálás arról, hogy a kapitalizmus, a globalizmus, illetve a populizmus mennyire gyarlóvá és gyengévé tette az embereket. Nincsen tartalom vagy magasztos cél, amiért megéri küzdeni, és már a pozitív példa is egyre kevesebb az emberek előtt a világban, ami jobbá tehetné, motiválhatná őket.

A szövegvilágban sok utalás van az előző dalainkra, illetve az azokban boncolgatott témákra. Ha valaki nem csak hallgatja a dalainkat, hanem néha a szövegbe is beleolvas, felfedezheti ezeket a kis utalásokat. De vannak konkrét dalpárok is, mint pl. a Low / High, amikben a rock and rollosabb oldalunkat mutatjuk meg a metal/hardcore punk helyett. Ez a két dal pl. olyan függőségekről szól más-más megvilágításban, amik a modern társadalomban jellemzőek. Sokunk küzd valamivel: legyen az alkohol, tudatmódosítók, szex, pénz vagy mások szemében sikeresnek akarnak annyira tűnni, hogy elveszítik önmagukat.” – mondta Borhi Dani énekes az új EP kapcsán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.