Exu: instrumentális agymenés a Fever 333 dobosától és a Tool basszerétől

Nuskull Magazin

Szokták mondani, hogy “nagy elmék ha találkoznak…” Nos, azt nem tudom, hogy mennyire nagy elme Aric Improta, a Night Verses és a Fever 333 dobosa, és Justin Chancellor, a Tool bőgőse, de abban egészen biztos vagyok, hogy mindkettő vérbeli tehetség.

Ezt pedig alá is támasztja kettejük közös új dala, az Exu, amiben a két zenész szinte improvizatív módon, mégis feszes pontossággal pakol már-már pszichedelikus taktusokat a hallójáratainkba. Nem is részletezném tovább a dolgot, odalent át is lehet adni magad az élménynek – rögtön miután megtudtad, mi is az az Exu:

Exu (más néven Eshu): szellem. Az utak mestere. Ő határozza meg, hogy valaki útja szabad-e vagy akadályok övezik. Ő dönt arról, hogy mennyire lesz könnyű vagy kihívásokkal teli az egyén élete. Bárhol jelenjen is meg, neve, külseje és személyisége mindig kicsit eltérő. Exu észlelése az illető spirituális meggyőződésétől függ. Ne idézd meg, ha félsz tőle és a legrosszabbra számítasz. Képes olvasni a szívedben és akár szórakozást is lelhet a vágyaid teljesítésében. Emellett elhivatott védelmező és jóindulatú szolgáló is tud lenni. Nincs olyan betegség, amit ne tudna meggyógyítani. Hívd Exut, hogy megvédd magad a gonosztól, ő semmitől sem fél, nincs olyan út, amin félne elindulni.

//www.youtube.com/watch?v=pN24LQlMmDk

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.