Muddy Roots – Lighthouse [EP] (2021)

Fémforgács

A kőbányai sörpusztító trió visszatért. Ezúttal egy négydalos EP-vel örvendeztettek meg minket, ami ugyan itt volt a látóteremben, a megjelenésekor be is költözött a lejátszóba, ám az események és a friss megjelenések valahogy elsodortak. A rádióműsorunk (tudjátok a Fáklya Rádióban hétfő esténként) 20. adása kapcsán aztán ismét előkerült az anyag és akkor csapott belém a felismerés, hogy én erről írni akartam! 

Szóval a csapat 2019-ben mutatkozott be és most visszaolvasva, tartom, amit a Wings on my Back-ről írtam. Az ismertetőmet akkor azzal zártam, hogy “A lemez tehát folytatás és egy új kezdet is egyben. Én még a kiválóan sikerült borítót emelném ki, ami – fogalmazzunk így – családi vállalkozában készült, hisz a gitáros Molnár Feri lánya készítette.”

Nos, a design most is szemet gyönyörködtető. Ismét Molnár Réka művét használták fel és azt érzem, hogy nagyon illik a tartalomhoz a forma.Ismételni tudom, amit Armand kolléga már a megjelenéskor a Kicsi a Borsban leírt az új dirve/fuzz vonalas EP kapcsán. Van itt Fu Manchu, Monster Magnet, Greenleaf (erre a bandára még anno Csabi hívta fel a figyelmem az első találkozásunkon, amiért köszi!) hatású klasszikus és mondern drive/fuzz rock, amiben felfedezhetők a ZZ Top és Motörhead ízek is.

A  címadó és egyben nyitó tétel közepén a leállós narrációs rész és az azt követő elszállós téma mellett engem a ragadós refrén fogott meg. Ebben a dalban benne van minden, ami a Muddy Roots sajátja. A Train 13 volt az első, amit bemutattak egy animációs szöveges klip formájában. Már akkor megnyugodtam, hogy egy remek cucc érkezik a triótól most is. Zakatolt a fuzz vonat, Attis meg Csabi alapozott, Feri meg olyan feelingesen gitározott benne, hogy ha csak ez az egy dal jött volna ki, instrumentálisan én akkor is elégedett lennék. De az ének is oké. A Flight Mode-ban az tetszik igazán, hogy olyan blues-os jammelést hallok, ami még nekem – aki amúgy nem pártolom különösebben az ilyet – is elcsavarják vele a fejem. 

Mit mondjak? Ahogy a BFT a kedvencem volt, a Muddy Roots is az lett. Most már csak élőben kell elcsípnem őket.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.