Kajgūn – Új szintre emelik az improvizatív jazz metált

A Kaygün a Vanta és Modef zenekarok tagjai által üzemeltetett pszichedelikus jazz-metál zenekar, mely kizárólag teljesen improvizatív zenét játszik újraértelmezi a fúziós jazzt a metal és a világzene elemeinek segítségével, a hangsúlyt a szépségre és az összhangra helyezve.
A banda 2021 júliusában a Csend Stúdióban rögzítette új anyagát. A felvétel során nemcsak a zene volt improvizatív, a zenekar által meghívott filmes csapat is rögtönzött látványelemekkel, fényekkel, és kameramozgásokkal rögzítette a videóanyagot, mely a megközelítésnek köszönhetően él és lélegzik.

A zenekar azzal a szándékkal vonult stúdióba, hogy egy felvegye Daogoad című bemutatkozó lemezét, és amely hang és videó formában egyaránt meg fog jelenni. A Ptahfraw Nowmuuz az első darabja az új anyagnak, aminek élő stúdió videója november 12-től elérhető lesz a Kajgūn YouTube csatornáján.

A csapat Maorey című bemutatkozó EP-jét az Ópiumbarlang az alábbi módon jellemezte: “Olyan pszichedelikus utazást kapunk, ami testet és az elmét is egy teljesen más síkra helyezi.”
Varga Balázs, a Fekete Zaj közösség és a Negative Art vezetője pedig a kedvenc 2020-as albumai között említette a Maorey-t a MusicPress blogon.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.